VESTE PROASTĂ PENTRU ROCKERI. Datul din cap provoacă cheaguri de sânge în creier

Un bărbat de 50 de ani a aflat de la medic că și-a provocat un cheag de sânge pe creier după ce a dat din cap la un concert Motorhead.

10 iul. 2014, 07:25
VESTE PROASTĂ PENTRU ROCKERI. Datul din cap provoacă cheaguri de sânge în creier

Cazul i-a uimit pe medicii care au descoperit cauza durerilor sale de cap, scrie ziaruldeiasi.ro. Pacientul s-a prezentat la medic, în ianuarie 2013, cu dureri de cap persistente și care se agravau. Nu avea antecedente medicale și nici nu consumase substanțe stupefiante, dar a precizat medicilor de la Hannover Medical School că dăduse din cap pe Motorhead cu patru săptămâni mai înainte.

Citeşte şi MORI DE RÂS. Cum dansează o grăsană pe melodia „Wiggle” VIDEO

El a devenit subiectul unui studiu ai cărui autori descriu „datul din cap” ca fiind „o formă de dans contemporan care constă în flexiuni abrupte–mișcări de extensie ale capului pe ritm de muzică rock, adesea întâlnite în cadrul genului heavy metal”.

Scanarea creierului pacientului a arătat că acesta își provocase un hematom subdural – un cheag de sânge – pe partea dreaptă a creierului. Chirurgii au îndepărtat cheagul, iar pacientul a plecat acasă fără dureri.

Citeşte şi Şapte halucinaţii ciudate şi explicaţiile lor

„Deși aceste concerte sunt plăcute și antrenante pentru public, unii fani ar putea fi în pericol dacă dau prea mult din cap”, se mai arată în studiu.