Veste șoc: Gheorghe Hagi a retras echipa din campionat! Ce a ales FRF să facă în acest caz

Gheorghe Hagi a luat o decizie șoc, după ce Farul Constanța a câștigat campionatul în sezonul anterior. Pentru ca urmează un an dificil pentru echipa campioană, Hagi a decis să retragă din campionat echipa secundă, care ar fi trebuit să ia startul în Liga a 3-a din România.

05 iul. 2023, 22:21
Veste șoc: Gheorghe Hagi a retras echipa din campionat! Ce a ales FRF să facă în acest caz

Gheorghe Hagi, antrenor și manager la Farul Constanța, a luat o decizie importantă, înainte de startul sezonului competițional. Pentru că, per total, clubul va fi implicat într-un an competițional foarte dificil, Hagi a decis să nu mai înscrie echipa a doua a clubului în campionatul Ligii a 3-a.

Farul va participa la meciurile din Superligă, din Cupa României, dar și în competițiile europene. Mai mult, așa cum a mai făcut și înainte, Hagi va acorda un plus de atenție și copmpetiției continentale Youth League, astfel încât va avea nevoie de foarte mulți jucători.

Citește și  Ce salariu are Ianis Hagi la Rangers. Suma impresionantă a fost dezvăluită de scoțieni

Farul va juca, foarte probabil, în jur de 50 de meciuri oficiale în noul sezon, astfel încât va avea nevoie de foarte mulți jucători pe care să se bazeze. Cum este puțin probabil ca număriul de meciuri să nu afecteze aparițiile din lor, din cauza accidentărilor și suspendărilor, decizia luată de Hagi pare cât se poate de îndreptățită.

Comunicatul prin care clubul constănțean anunță retragerea echipei secunde

”Echipa secundă a clubului, Farul II, nu va mai participa în ediția 2023-2024 din Liga a 3-a.

Decizia a fost luată în urma programului foarte încărcat pe care echipa de seniori a clubului îl va avea în noul sezon.

Astfel, campioana României va fi angrenată în trei competiții în sezonul 2023-2024, campionat, cupe europene si Cupa României, iar pentru acest lucru este necesar un lot numeros, din care vor putea face parte și actuali jucători ai echipei secunde.

De asemenea, grupele de juniorii de la Liga de Tineret si U17, acolo unde din păcate nu s-a mai reușit câștigarea titlului în ultimii doi ani, reprezintă o altă prioritate a clubului, care va avea în continuare ca obiective noi trofee naționale și o nouă participare în Youth League”, se arată în comunicatul dat de Farul Constanța.

Citește și  Hagi vs Gigi Becali, o istorie cu multe scandaluri şi umilinţe. Reacţia Regelui după ce patronul FCSB a refuzat să-l felicite pentru titlu

În această situație, Federația Română de Fotbal trebuie să apeleze la o soluție de avarie.  Federația Română de Fotbal, conform regulamentului, este nevoită să invite o echipă retrogradată în Liga 4.