Veste tristă despre Ionuţ Gologan, tânărul condamnat la moarte în Malaezia. Ce spune Ministerul de Externe

Tatăl lui Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia după ce a fost prins cu droguri, a anunţat că fiul său va fi eliberat. Bărbatul este însă contrazis de reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe.

04 iun. 2016, 12:57
Veste tristă despre Ionuţ Gologan, tânărul condamnat la moarte în Malaezia. Ce spune Ministerul de Externe

Dumitru Gologan a făcut anunţul joi seara, scrie cancan.ro. „Mâine (vineri-n.r.) la ora 14:00 am avion către Malaezia. Urmează să mă întorc cu fiul meu în ţară. Mulţumesc domnului Becali şi presei pentru sprijin”, a declarat acesta.. MAE spune însă altceva. Oficiali din cadrul acestei instituţii au declarat că nu au cunoştinţă de aşa ceva.

Citeşte şi Veste URIAŞĂ pentru Ionuţ Gologan, românul condamnat la moarte în Malaezia. Nimeni nu se aştepta

„Situaţia juridică a lui Ionuţ Gologan a rămas neschimbată. Persoana respectivă se află în detenţie în Malaezia după ce sentinţa în cazul său a rămas definitivă. Urmează să fie analizată cererea de graţiere depusă de avocaţii acestuia, însă, până când aceasta va fi soluţionată, condamnarea la moarte este în vigoare”, spun oficiali ai MAE.

Nici Gigi Becali nu are cunoştinţă de eliberarea românului. Conform procedurilor din Malaezia, sentinţa nu poate fi pusă în aplicare până când nu este soluţionată cererea de graţiere, iar acest demers poate fi de durată. Asta înseamnă că românul rămâne în închisoare şi nu va fi eliberat.

Citeşte şi Ce a apărut pe FACEBOOK-ul lui Ionuţ Gologan, după ce tatăl lui a ANUNŢAT că ÎL ADUCE ACASĂ

În acest moment, patru români sunt încarceraţi în închisorile din Malaezia, aceştia fiind acuzaţi de trafic de droguri, iar toţi riscă să fie executaţi. Cel mai mediatizat caz este cel al lui Ionuţ Gologan, arestat în 2012 pe aeroportul din Kuala Lumpur cu 1,5kg de metamfetamină şi condamnat de instanţa supremă la pedeapsa cu moartea. Guvernul României vrea să negocieze cu autorităţile din Malaezia pentru a semna trei tratate, printre care şi cel care priveste extrădarea românilor care sunt condamnaţi. Astfel, tânărul ar putea scăpa de pedeapsa capitală.