FOTO: Leonard Doroftei, de nerecunoscut! A ajuns să muncească în Occident, după ce a fost alungat din România

Leonard Doroftei se numără printre cele 7 milioane de români din străinătate, nevoiți să plece pentru un trai mai bun. Marele campion din box luat calea pribegiei după ce a fost umilit de autoritățile române, în repetate rânduri. 

08 ian. 2023, 22:28

Leonard Doroftei a ajuns muncitor pe șantier, pentru propria afacere, departe de casă, din păcate.

Leonard Doroftei, unul dintre cei mai iubiți români, trăiește în Canada, țara care i-a oferit mai multe decât țara de origine, din punct de vedere material. „Moșul” își câștigă existența din ceea ce știe să facă cel mai bine: box.

Marele campion este antrenor de box peste ocean, unde pregătește profesioniști, dar în special amatori.

 

Leonard Doroftei se extinde. A început amenajările pentru o nouă sală de box, în Canada

 

În seara de duminică, Doroftei a publicat o postare în care apare cu mai multe scule în mână, pe un șantier. Lucrările sunt efectuate într-un imobil fără pardoseală montată, semn că încă mai este mult de lucru.

Boxerul apare cu un fes pe cap, alături de mai mulți meșteri. „Lucrările continuă pentru noua sală de box!”, semn că lui Doroftei îi merge din ce în ce mai bine departe de casă.

 

De ce a plecat Leonard Doroftei, din România. A răspuns cu ochii în lacrimi

 

Leonard Doroftei a plecat din țara de origine în urmă cu câțiva ani, pentru că s-a simțit umilit de autoritățile statului. El a luat decizia după o lungă perioadă în care a stat pe gânduri. „Moșul” duce lipsa oamenilor dragi din țara de origine.

„N-aș fi plecat niciodată. Dar acolo trebuie să fii un adevărat șacal ca să răzbești. M-a durut când, la un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor. Și n-am cerut niciodată cuiva ceva. Dar pe banii tăi să fi văzut așa, e dureros.

Eu cred că dacă dacă vin acum în țară, nu mai plec. Atât de mult îmi lipsesc oamenii de acolo. Atât de mult îi iubesc pe românii mei. Bine măcar că aici, în Canada, sunt înconjurat de români. Mă simt că acasă”, a precizat Leonard Doroftei, într-un interviu pentru AS.

De-a lungul timpului, liderii politici din ultimii 34 de ani au sfidat în mod sistematic românii, inclusiv pe marii campioni.

„Să nu mai facem o dramă din faptul că plecăm. Cel mai mare obiectiv al României a fost liberalizarea forţei de muncă. Dreptul nostru de a pleca unde ne este mai bine. Unde munca ne este corect răsplătită. În momentul de faţă, statul român nu poate să îşi plătească medicii, profesorii cum ar merita să îi plătească, dar nu poate să îi plătească, asta este realitatea”, a declarat Traian Băsescu, în timpul mandatului său de președinte.