Vestea momentului despre Maria Ciobanu. Dezvăluiri din viața ciocârliei muzicii populare românești

De-a lungul anilor s-a zvonit că Maria Ciobanu, îndrăgita interpretă de muzică populară, ar avea numai patru clase. Ce studii are, de fapt, cântăreața.

08 apr. 2023, 10:04
Vestea momentului despre Maria Ciobanu. Dezvăluiri din viața ciocârliei muzicii populare românești
Ce studii are Maria Ciobanu

S-a vorbit foarte mult despre câte clase are, de fapt, Maria Ciobanu, s-a zvonit chiar că ar avea numai patru clase, dar se pare că lucrurile nu stau deloc așa.

Interpreta în vârstă de 85 de ani e stabilită acum în Los Angeles, alături de soțul ei, Mircea Cîmpeanu, și fiica lor Camelia. Maria Ciobanu este acum pensionară și se bucură de viața peste ocean, având și cetățenie americană.

Melodiile ei sunt și acum iubite de români, iar pentru asta a avut de parcurs un drum lung. De fapt, artista nu a terminat numai patru clase, ci a absolvit Școala de Artă Populară din București în 1965.

Multă lume s-a întrebat de ce a ales să plece din România. Potrivit unui interviu mai vechi, aceasta s-a declarat nemulțumită de pensia pe care i-a oferit-o statul, având în vedere cariera de succes în muzica populară.

Citește și: Ce avere uriaşă a strâns Maria Ciobanu şi cine o va moşteni pe marea artistă. „Nu era petrecăreaţă ca tata!”

„După 40 de ani de muncă am 1.200 de lei. Cam cum aş putea să trăiesc?! Eu, care am dăruit atâta bucurie oamenilor care îmi ascultă cântecele?! Cum să trăiesc cu 1.200!”, spunea Maria Ciobanu.

În SUA, Maria Ciobanu ar locui într-un cartier de lux și ar încasa lunar 1.000 de dolari. Cu toate astea, artista a precizat că și-ar dori să fie înmormântată în România.

„Mai stau în America un an, doi, cât o vrea Iisus. Anii trec şi îmbătrânim şi le-am spus, dacă se întâmplă să ne ia Dumnezeu zilele, să ne aducă în ţară, că nu vreau să mă înmormânteze acolo, vreau să mă înmormânteze în pământul meu”, a mai adăugat aceasta.

Citește și: Maria Ciobanu şi-a luat loc de veci: „Este pe Aleeea Artiștilor, sub un tei”

Ciocârlia muzicii populare mai este cunoscută de români și ca fosta soție a lui Ion Dolănescu, care a murit în 2009. Cei doi au avut și un fiu, pe Ionuț Dolănescu, care acum are 51 de ani și le calcă pe urmă părinților, fiind solist de folclor.

Maria Ciobanu și Ion Dolănescu au format unul dintre cele mai iubite cupluri din folclor, iar când s-au despărțit în urma lor au rămas multe semne de întrebare. Ea a dat de înțeles că fostul soț ar fi agresat-o, motiv pentru care au divorțat.

„Niciodata n-am suportat ca omul cu care împart patul să mă lovească. Nu le doresc nici dușmanilor mei să treacă prin ce-am trecut eu. Am suferit foarte mult. L-am divinizat pe Ion Dolanescu. Cum să mai țin acum la omul care mi-a luat copilul? (…)”, a mai spus interpreta.