Vestea momentului în România! A murit Adrian Cristocea. Avea doar 55 de ani

Adrian Cristocea, maistrul militar principal, a avut o carieră impresionantă. Forțele Navale Române au venit cu vești extrem de triste, luni, 20 februarie.

21 feb. 2023, 11:26
Vestea momentului în România! A murit Adrian Cristocea. Avea doar 55 de ani

Președintele Ligii Maiștrilor Militari de Marină, Adrian Cristocea, a absolvit Liceul Militar de Marină „Alexandru Ioan Cuza” în anul 1986, apoi a absolvit și Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân„, Secția Maiștri Militari de Marină, în 1898.

„Am crescut înconjurat de marinari. Un unchi era șef de echipaj pe un pescador oceanic. Îmi amintesc că venea odată la doi ani acasă. Am avut și unchi ofițeri în Marina militară și, copil fiind, prima dată m-a atras haina militară”, a mărturisit regretatul Adrian Cristocea.

Maistrul militar și-a început apoi cariera în marină și a ocupat diferite funcții, participând la mai multe misiuni, atât naționale, cât și internaționale.

Citește și Militar mort după un salt cu parașuta! Bărbatul făcea parte din Forțele pentru Operații Speciale Române

De-a lungul anilor în care a servit țara, Adrian Cristocea a fost remarcat ca un profesionist și a îndeplinit mai multe funcții, cum ar fi: specialist principal 1 scafandru Grup Scafandri de Luptă (1989-1996), specialist principal 1 scafandru Grup Scafandri EOD (1996-2006) și maistru militar de stat major și consilier al comandantului la Divizionul Scafandri pentru Operații Speciale (2012- 2015).

A servit țara inclusiv în Afganistan

Pe lângă alte participări pe care le-a avut la: rotirea contingentelor KFOR (2001, 2002 și 2003), „Strong Resolve”, în Marea Baltică și pe teritoriul Danemarcei, Norvegiei și Poloniei (2002), exercițiul NATO „Rescuer-Medceur” în Georgia (2005), exercițiul NATO „Steadfast Jaguar” în Insulele Capului Verde (2006), a fost trimis în misiune în Afganistan cu ROUSOTG-3 (august 2013 – martie 2014), unde a primit titlul de Veteran în Teatrele de Operații.

Citește și Un militar care a luptat în Afganistan a împuşcat 5 persoane de la balcon, apoi s-a sinucis

„Adrian Cristocea este: omul, militarul, camaradul și cel care a condus Liga Maiștrilor Militari de Marină. Membru în Asociaţia militarilor veterani AMVVD Sucursala Constanţa. Drum lin, veterane!”, a transmis Cristian Crăciun, președinte Asociația Militarilor Veterani si Veteranilor cu Dizabilitati Sf. Mare Mucenic Dimitrie Izvoratorul de Mir.