Vestea momentului pentru milioane de pensionari! De azi le intră banii pe card

Bomba zilei pentru pensionarii români care își primesc pensia pe card e că de azi le intră banii. E prima zi din intervalul 12 - 14 când pot primi pensia.

12 ian. 2022, 09:24
Vestea momentului pentru milioane de pensionari! De azi le intră banii pe card

PENSII 2022. Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, a anunțat marți seara că toate pensiile vor fi plătite până pe data de 15 ianuarie.

„Am făcut un pas înainte de a veni acest val – gândiți-vă că dacă nu era implementat pachetul social propus de PSD în coaliția actuala politică tragedia ar fi fost cu mult mai mare. Cei care au 800 de lei pensie vor avea 1.000 de lei, acum în ianuarie.

PENSII 2022. S-a majorat valoarea punctul de pensie începând cu luna ianuarie și deja se plătesc pensiile și pe 15 ianuarie vom încheia calendarul. Alocațiile s-au majorat și ele pe luna ianuarie, dar ele se plătesc în februarie pentru luna ianuarie. Și, bine înțeles, a 13-a indemnizație pentru persoanele cu dizabilități, dar și acel ajutor financiar pentru cei de la baza de jos din punct de vedere financiar, al plăților, al sistemului public de pensii.

Acel prag de 1.600 de lei nu a fost ales în mod întâmplător – reprezenta în luna noiembrie-decembrie, când noi negociam programul de guvernare comun al actualei coaliții politice, nivelul pensii medii în România”, a declarat Marius Budăi, la Antena 3.

PENSII 2022. Numărul pensionarul care optează pentru primirea pensiei pe card crește pe zi ce trece. În momentul de față sunt peste două milioane de români care primesc banii pe card.

PENSII 2022. Statul economisește destul de mult virând banii prin bănci, în loc de poștă. Astfel, în ultimul an circa 80.000 de pensionari au mărit numărul celor care primesc drepturile pe card, ceea de înseamnă sub 2% din totalul pensionarilor din sistem, de 4,87 milioane de persoane.

Citește și EXCLUSIV Marius Budăi anunţă când se vor mai majora pensiile: „Trebuie să renegociem unele jaloane din PNRR, astfel încât românii să nu fie săraci”

Citește și EXCLUSIV Cum vor primi pensionarii ajutorul de 1200 de lei de la stat. Marius Budăi explică mecanismul