EXCLUSIV Cum vor primi pensionarii ajutorul de 1200 de lei de la stat. Marius Budăi explică mecanismul

Marius Budăi a explicat, într-o intervenţie telefonică la România Tv, procedura prin care pensionarii vor primi în luna ianuarie ajutorul de 1200 de lei de la stat.

08 ian. 2022, 17:38
EXCLUSIV Cum vor primi pensionarii ajutorul de 1200 de lei de la stat. Marius Budăi explică mecanismul

Cum vor primi pensionarii ajutorul de 1200 de lei de la stat. Potrivit legii, pentru a primi ajutorul de la stat, veniturile pensionarilor nu trebuie să depăsească 1600 de lei.

Cum vor primi pensionarii ajutorul de 1200 de lei de la stat

După ce unii pensionari au descoperit cu stupoare că nu vor primi ajutorul finaciar în luna ianuarie, ministrul Muncii a explicat procedura prin care acesta se acordă.

Citeşte şi Pensii 2022. Ce condiţii trebuie să îndeplinească românii care vor să se pensioneze la limită de vârstă

„Noi am vorbit de pensiile mai mici sau egale cu 1600 lei, prag care reprezintă nivelul pensiei medii în luna decembrie. 2,45 milioane de seniori se incadreaza pana la 1600 de lei. Noi suntem obligati ca şi guvern, indiferent care ar fi culoarea lui, eu sunt mandru ca vorbesc de pachetul social PSD unde am reusit sa majorăm şi alocatiile.

Noi vorbim in ordonanta de venituri, de pensia pana la 1600 lei şi de acele indemnizatii speciale. Nu ma refer la pensii speciale ci la acele indemnizatii platite.

Vorbim aici de un sprijin financiar acordat de stat pentru cele mai vulnerabile categorii de persoane. Acestea sunt familiile cu copii multi, şi am majorat alocaţiile, sunt persoanele cu dizabilităţi, unde am instituit a 13-a indeminizaţie şi sunt acele persoane cu pensia minimă şi cu venituri pana in 1600 lei. Aici statul trebuie sa intervina punctual, asa cum am facut acum cu acest ajutor financiar”, a declarat ministrul la România Tv.

În urma sesizărilor făcute de unii pensionari care nu au primit ajutorul de 1200 de lei promis de stat, Ministerul Muncii a făcut recent câteva precizări.

„Precizare la ajutorul de 1.200 de lei care se acordă în ianuarie persoanelor cu pensii 1.600 de lei: verificăm toate cazurile sesizate, dar până acum am avut sesizări doar de la persoane care nu se califică fiindcă mai au și alte tipuri de pensie, iar sumele adunate depășesc 1.600 de lei”, se arată într-un scurt comunicat de presă.

Citeşte şi EXCLUSIV | Marius Budăi dă asigurări că pensiile şi alocaţiile vor creşte în 2022. „Chiar dacă USR va face acest atac josnic la CCR, vom găsi soluţii”