Cercetatorii francezi au găsit un medicament care, după primele teste, ar putea ajuta în lupta împotriva COVID-19

Cercetătorii francezi susțin că plaquenil, un medicament folosit împotriva malariei, poate trata pacienții infectați cu coronavirus, în urma efectuării unor teste considerate ”promițătoare”. 

RomaniaTV.net
18 mart. 2020, 18:12
Cercetatorii francezi au găsit un medicament care, după primele teste, ar putea ajuta în lupta împotriva COVID-19

Laboratorul francez Sanofi vrea să ofere autorităților din Franța milioane de doze de plaquenil pentru a trata pacienții infectați.

„Sanofi se angajează să pună tratamentul la dispoziţia Franţei şi să ofere câteva milioane de doze care ar putea permite tratarea a 300.000 de pacienţi”, a indicat pentru AFP un purtător de cuvânt al laboratorului.

Citește și: CORONAVIRUS. Asistentă româncă în Italia: „Nu îmi permit luxul să merg acasă. Sunt frântă, nici la baie nu pot merge”

Conform studiului condus de profesorul Didier Raoult, directorul Institutului Spitalului Universitar din Marsilia, 24 de pacienți purtători ai virusului, la șase zile de la începerea administrării plaquenil, virusul a dispărut în cazul a trei sferturi dintre persoanele tratate.

Purtătoarea de cuvânt a Guvernului francez, Sibeth Ndiaye, a declarat anterior că aceste studii clinice sunt promiţătoare şi vor fi extinse la un număr mai mare de pacienţi.

Plaquenil este un medicament care se găseşte şi în farmaciile din România şi care costa în jur de 20 de lei o cutie cu 60 de pastile. Mai mult, medicamentul se află pe lista celor compensate.