Veşti bune de la ING: Oamenii încă accesează credite pentru achiziţionarea de imobile, dar şi pentru nevoi personale

ING Bank România a transmis că în această perioadă de incertitudine, mai ales economică, oamenii încă accesează credite pentru achiziţionarea de imobile, dar şi pentru nevoi personale, deşi cererea a scăzut considerabil.

RomaniaTV.net
13 apr. 2020, 19:32
Veşti bune de la ING: Oamenii încă accesează credite pentru achiziţionarea de imobile, dar şi pentru nevoi personale

„Luna martie a fost, de fapt, o lună bună pentru că s-au încheiat multe credite care au fost iniţiate înainte de venirea acestei crize, dar şi în săptămânile recente, a fost o cerere undeva la 25-30% la volumul creditelor ipotecare de dinaintea crizei.

Există activitate, dacă urmărim statisticile legate de plăţi se vede un impact, dar volumele sunt destul de reziliente, la un moment dat va veni şi un punct de inflexiune dacă această perioadă va dura prea mult”, a declarat Mihaela Bîtu. CEO, ING Bank România, la ZF Live.

ING Bank România are până în acest moment aproape 20.000 de cereri de amânare a plăţii ratelor, iar din acest total circa 1.000 sunt persoane juridice, restul fiind persoane fizice.

Citeşte şi: ING amână plata ratelor, în contextul pandemiei de coronavirus

Numărul total de solicitări pentru amânarea ratelor reprezintă 10% din numărul persoanelor împrumutate, dar până la jumătatea lunii mai, când se va termina perioada deschisă pentru astfel de aplicaţii, se aşteaptă ca rata solicitărilor la ING să crească chiar şi până la 20%.


loading...