Vești bune despre Autostrada Moldovei, de la Ministerul Transporturilor și CNAIR!

Dorinel Umbrărescu a mai bifat o lovitură! Antreprenorul din Bacău a câștigat licitațiile și pentru loturile 1 și 4, „capetele" Autostrăzii Buzău - Focșani. 

04 aug. 2022, 18:59
Vești bune despre Autostrada Moldovei, de la Ministerul Transporturilor și CNAIR!

CNAIR a confirmat oficial, constructorul Dorinel Umbrărescu (UMB) a câștigat licitațiile pentru loturile 1 și 4, „capetele” Autostrăzii Buzău – Focșani, a doua secțiune a autostrăzii Moldovei A7 Ploiești – Pașcani. Contractele de execuție pot fi semnate doar dacă în termenul de 10 zile nu se depun contestații.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a anunțat în această săptămână faptul că loturile 1 și 4 din tronsonul Buzău – Focșani, parte a Autostrăzii Moldovei, au desemnat deja un câștigător.

Ministrul a asigurat că este vorba despre un constructor român, fără a preciza identitatea acestuia. La scurt timp, s-a confirmat: fără a fi vreo surpriză, Dorinel Umbrărescu se va ocupa de lucrări.

În total, este vorba despre alți 15 kilometri trecuți în portofoliul drumarului din Bacău, apreciat la nivel național, recunsocut pentru proptitudinea și calitatea lucrărilor, de CNAIR.

 

Dorinel Umbrărescu e pe cai mari

 

Cele două „capete” sunt împărțite astfel:

Tronsonul 1: (4,60 km), Buzău-Vadu Pașii, la suma de 689,99 milioane de lei (fără TVA);

Tronsonul 2: (10,94 km), Mândrești Munteni-Focșani Nord, la suma de 763,72 milioane de lei (fără TVA).

Contractele sunt finanțate prin PNRR, iar, după semnare, antreprenorul are la dispoziție 20 de luni pentru finalizarea lucrărilor.

Pentru Buzău-Vadu Pașii, a depus ofertă Asocierea SA&PE Construct SRL – Spedition UMB SRL – Tehnostrade SRL, companii ale lui Umbrărescu, la fel ca pentru tronsonul Mândrești Munteni- Focșani Nord, scrie Ziarul de Bacău.

În ultimele săptămâni, Dorinel Umbrărescu și CNAIR au fost în clinciuri. Antreprenorul român a cerut mai mulți bani, ca urmare a scumpirii masive a tarifelor la materialele de construcție. Într-un final, MT, CNAIR și Umbrărescu au dat-o la pace. Anterior, afaceristul băcăuan amenințase că oprește lucrul pe șantiere.