Vesti bune din China. Cinematografele se redeschid si difuzeaza „Harry Potter”

O versiune remasterizată a filmului ”Harry Potter and the Sorcerer’s Stone" va rula în cinematografele din China pentru a-i determina pe cetățeni să revină la cinema. În contexul pandemiei de coronavirus, care a început în Wuhan, China, cinematografele au fost închise pentru a încetini răspândirea virusului.

RomaniaTV.net
20 mart. 2020, 17:39
Vesti bune din China. Cinematografele se redeschid si difuzeaza „Harry Potter”

Sălile de cinema din China se redeschid progresiv după ce au fost închise mai multe săptămâni din cauza epidemiei de coronavirus care a început din luna decembrie a anului 2019 în Wuhan, China.

Pentru a-i determina pe spectatori să revină la cinema, unul dintre primele filme care va fi difuzat în China va fi o versiune remasterizată în 4K şi în 3D a filmului „Harry Potter and the Sorcerer’s Stone”, potrivit Variety, care anunţă ca dată de lansare 30 aprilie. 

Citește și: China şi Rusia se unesc împotriva coronavirusului. Putin şi Xi Jinping, convorbire la miezul nopţii

Anunțul vine într-un context destul de dificil pentru industria cinematografică chineză deoarece cinematografele s-au închis la sfârșitul lunii ianuarie, de Anul Nou Chinezesc.

Diverse premiere de blockbustere, precum cele mai aşteptate „The Rescue”, de Dante Lam, şi „Vanguard”, noul film al lui Jackie Chan, au fost amânate.

Pandemie coronavirus: A doua zi cu zero cazuri locale în China

Pentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nicio nouă contaminare de origine locală cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor importate a atins un record, notează AFP.

Îngrădirea pandemiei în ţara asiatică, unde virsul a fost detectat în decembrie, oferă o rază de speranţă multor ţări care în prezent depun eforturi pentru a opri răspândirea COVID-19.

Numărul noilor morţi în decurs de o zi s-a redus semnificativ în ultimele săptămâni în China: numai trei decese au fost anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut de la primele bilanţuri din ianuarie.

Simbol al basculării epicentrului crizei din Asia în Europa: totalul deceselor din Italia (3.405) l-a depăşit joi pe cel înregistrat în China, stabilit la 3.248 de morţi.

De la debutul pandemiei, circa 81.000 de persoane au fost contaminate în ţara asiatică, dar în prezent mai sunt aproximativ 7.000 de bolnavi.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan (centrul Chinei) la sfârşitul lui 2019.