Veşti bune pentru 30.000 de pensionari. Majorările se virează de joi. Poştaşul nu sună de două ori

Ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, Mariu Budăi, a anunţat că au fost trimise acasă 35.000 de decizii de recalculare pentru pensionarii care au lucrat în grupa I şi grupa a II-a de muncă şi nu li s-a calculat stadiul suplimentar în momentul ieşirii la pensie. Dintre acestea, în luna aprilie vor intra la plată aproximativ 30.000, banii urmând a fi primiţi prin mandat poştal, în perioada 11 – 15.

RomaniaTV.net
10 apr. 2019, 13:01
Veşti bune pentru 30.000 de pensionari. Majorările se virează de joi. Poştaşul nu sună de două ori

„Pensiile persoanelor care au lucrat în grupa întâi şi a doua de muncă şi care la momentul ieşirii la pensie nu le-a fost luat în calcul stagiu de cotizare suplimentar pentru acordarea punctajului sunt în linie dreaptă cu calcularea. Din cele circa 100.000 de decizii, deja am trimis acasă pensionarilor un număr de 35.000 de decizii, urmând ca până în sărbătorile de Paşte marea majoritate din acestea să fie şi puse în plată, adică jur de 30.000”, a declarat, vineri, întro conferinţă de presă, Mariu Budăi.

PENSII 2019. Veşti bune pentru pensionari! Cine se îmbogăţeşte în aprilie, din pensie! Ultimul document aduce bani mulţi 

Acesta a explicat că pensionarii vor primi diferenţele de bani în perioada 11-15 aprilie 2019, prin mandat poştal.

„Fac apel la părinţii şi bunicii noştri ca în această perioadă să încerce să ia legătura cu factorii poştali pentru a intra în posesia acestor diferenţe de bani, cu menţiunea că vor fi plătite diferenţele de la 1 octombrie 2018 până la 30. 04. 2019, urmând ca în continuare, până la 30 septembrie 2019, să se achite toate diferenţele de bani pentru toţi cei 100.000 de beneficiari”, a mai spus ministrul.

Casa Naţională de Pensii a anunţat, joi, că, în cazul persoanelor care nu au fost găsite la domiciliu de factorii poştali şi au fost avizate pentru a se prezenta la Oficiul poştal, sumele reprezentând drepturile restante pot fi ridicate de la ghişeele poştale de care aparţin până în 17 aprilie.

Această modalitate de plată a diferenţelor se aplică atât pensionarilor care primesc drepturile prin Poşta Română, cât şi celor care primesc drepturile prin cont bancar.