Vești bune pentru abonații Hidroelectrica! Compania emite din nou facturi după nouă luni

Reprezentanții companiei Hidroelectrica au anunțat la începutul acestui an că de la 1 februarie, sistemul de facturare va intra în normalitate, după mai multe luni de pauză. Se pare că sistemul și-a revenit mult mai repede decât a fost preconizat, iar vineri abonații companiei au început să primească primele facturi.

23 ian. 2023, 14:35
Vești bune pentru abonații Hidroelectrica! Compania emite din nou facturi după nouă luni
Vești bune pentru abonații Hidroelectrica! Compania emite din nou facturi, după nouă luni

Vești bune pentru abonații Hidroelectrica! Membrii grupulului de clienţi Hidroelectrica au anunțat că au început să primească deja primele facturi după nouă luni de pauză.

Citește și Amenzi de 2.4 milioane de lei pentru furnizorii de energie care au trimis facturi doar pentru jumătate de lună în decembrie. Ce nereguli găsit ANRE

Vești bune pentru abonații Hidroelectrica!

Clienții Hidroelectrica spun că facturile la energia electrică sunt pe luna aprilie 2022 și nu pe mai multe luni așa cu se așteptau inițial. Mai mult, termenul de plată este luna martie 2023.

Aceștia au postat pe un grup destinat facturilor la energie electrică mai multe comentarii referitoare la prețul pe care trebuie să îl plătească furnizorului.

„Am primit azi (vineri, 20 ianuarie – n.r.) factura pe aprilie 2022. Am termen de plată 45 de zile. Preț 0.78 lei”, a postat un client Hidroelectrica.

„Las şi eu un printscreen cu factura, primită ieri (vineri, 20 ianuarie – n.r.), zona Iaşi, am calculat 0,7625 lei/Kwh”, mai este un alt mesaj.

Mare parte dintre cei care spun că au primit facturi Hidroelectrica menţionează că acestea sunt calculate pentru luna aprilie 2022.

O persoană dintre cele care au primit factura Hidroelectrica spune că „au apărut câteva informații noi pe prima pagină: tel. deranjamente, e-mail furnizor, cont contract”, a mai scris un internaut.

Compania Hidroelectrica a anunţat încă de la începutul acestui an, că restanțierii pot opta pentru eșalonarea sumelor, pe o perioadă de șase luni.

În ultimele nouă luni, aproape 500.000 de consumatori nu și-au primit facturile la energie electrică.

Acum, clienții Hidroelectrica au posibilitatea de a-și plăti facturile emise  într-un interval de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioadă pentru care nu sunt percepute penalități.

Mai mult, cei care vor să solicite eșalonarea facturilor pot să o facă online, prin completarea unui formular tipizat sau direct la sediile sucursalelor.

Pentru plata facturilor la energie electrică, românii cu venituri mici vor beneficia de un ajutor de stat în valoare de 1.400 de lei pentru care au nevoie de trei documente.

Ca să poată intra în posesia cardului pentru ajutorul de stat privind plata facturilor la energie, aceștia trebuie să treacă mai întâi pe la administratorii de blocuri.

Aceștia din urmă trebuie să scoată din factura de întreținere costul la încălzire pe fiecare apartament în parte și pe fiecare beneficiar.

Apoi, românii trebuie să facă o declarație prin care se arată faptul că aceștia beneficiază de ajutorul statului în valoare de 1400 de lei. Pe urmă cu acea declarație, cu cardul pe care îl vor primi din partea statului în februarie, dar și cu buletinul, aceștia trebuie să meargă la un ghișeu poștal.

„Acest certificat de validare a datoriilor este specific numai pentru încălzirea în sistem centralizat. Pentru căldura de la bloc avem peste 190.000 de asociații de proprietari.

E nevoie de trei documente: cartea de identitate, cardul de energie și acest certificat de validare a datoriilor, care se prezintă oficiantului poștal.

Se eliberează apoi o dovadă privind operațiunile de servicii de mandat poștal”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş.

Citește și Vouchere 2023. 1500 de lei ÎN PLUS pe lângă cardurile de facturi de 1400 de lei. Când intră prima tranşă