Veşti bune pentru angajaţi. Salariul minim pe economie va fi majorat în 2013

Salariul minim pe economie va fi majorat în 2013, a anunţat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu. Ministerul are în vedere şi majorarea alocaţiilor pentru copii, după majorarea indemnizaţiilor pentru creşterea copiilor.

RomaniaTV.net
13 nov. 2012, 10:46
Veşti bune pentru angajaţi. Salariul minim pe economie va fi majorat în 2013

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că salariul minim pe economie va creşte de anul viitor, însă nu a putut preciza exact cu ce procent, acest lucru urmând să fie stabilit după elaborarea bugetului pe 2013.

Federaţiile sindicale au cerut majorarea salariului minim. Cartel Alfa a propus suma de 850 de lei, în timp ce Blocul Naţional Sindical ar dori ca acesta să fie majorat la 1.000 de lei.

Cred că vom putea să spunem cifra exactă când vom construi bugetul pe 2013, dar sigur va creşte„, spune Mariana Câmpeanu.

Ministrul a precizat că se va încerca şi majorarea alocaţiilor pentru copiii între 2 şi 18 ani, care este în prezent de 42 de lei. „Nu depinde de mine, neapărat, depinde de toată situaţia economică a ţării, dar sigur că e necesar”, a subliniat Mariana Câmpeanu.