VEŞTI BUNE pentru angajaţii Dacia. Iată cu cât vor creşte salariile

Salariile operatorilor şi funcţionarilor Dacia vor creşte în ianuarie cu 150 de lei, iar cele ale personalului TESA cu 100 de lei.

20 ian. 2015, 13:46
VEŞTI BUNE pentru angajaţii Dacia. Iată cu cât vor creşte salariile

Reprezentanţii Sindicatului Dacia şi cei ai administraţiei companiei au finalizat marţi negocierile. Aceştia au convenit ca salariile operatorilor şi funcţionarilor să crească din ianuarie cu 150 de lei. Totodată, salariile celor din personalul TESA, primul nivel de management, se vor majora tot din ianuarie cu 100 de lei, scrie Mediafax.

În aprilie însă ar urma să aibă loc şi o majorare individuală de 1,9% pentru personalul TESA – primul nivel de management şi de 3% pentru TESA – middle management. În plus, o primă de rezultat pentru 2014, în valoare de 1.410 lei, va fi plătită în luna mai, iar valoarea tichetelor cadou (pentru 8 martie şi Crăciun) se va modifica la 70 de lei.

VEZI şi Noi prototipuri DACIA, surprinse la teste. Fotografii-SPION

Sindicatul a declanşat la începutul săptămânii trecute conflictul de muncă la ITM Argeş, după ce a refuzat să accepte propunerile făcute de conducerea companiei.

Dacia a anunţat la 14 ianuarie că administraţia poate face o nouă ofertă sindicatului dacă va exista „deschidere pentru negociere”, iar în cazul unei greve, „total nejustificată”, constructorul va decide împreună cu Renault măsurile care trebuie luate privind activitatea pe termen scurt sau proiectele viitoare.

În urmă cu două săptămâni, reprezentanţii constructorului auto au anunţat că încheierea unui Contract Colectiv de Muncă pe doi ani (2015-2016) ar permite garantarea unor volume de fabricaţie la un nivel ridicat pe următorii doi ani şi, în consecinţă, menţinerea celor trei schimburi.

Citeşte şi Vânzările DACIA au atins un procent RECORD