Veşti bune pentru bucureşteni! Proiect de 1,5 miliarde de lei pentru reţeaua de termoficare a Capitalei. Anunţul făcut de Nicuşor Dan

Nicuşor Dan vine cu veşti bune pentur bucureşteni. Primarul Capitalei a anunţat că a semnat contractul de finanţare pentru modenrizarea reţelei primare de termoficare a Bucureştiului. Valoarea totală a proiectului se ridică la suma de 1,5 miliarde de lei, dinre care 87% sunt fonduri europene nerambursabile.

RomaniaTV.net
10 nov. 2020, 15:15
Veşti bune pentru bucureşteni! Proiect de 1,5 miliarde de lei pentru reţeaua de termoficare a Capitalei. Anunţul făcut de Nicuşor Dan

„Alături de premierul Ludovic Orban și ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, am semnat azi contractul de finanțare pentru modernizarea rețelei primare de termoficare a Capitalei. E vorba de un proiect în valoare totală de 1,5 miliarde de lei, dintre care aproximativ 87% fonduri europene nerambursabile, prin care vor fi reabilitați 212 kilometri de conductă din rețeaua primară.

În plus, Guvernul României – prin premierul Ludovic Orban – s-a angajat să contribuie separat cu 200 de milioane de euro pentru reabilitarea unei alte părți din rețeaua primară de termoficare, dar și cu demararea unui proiect pentru modernizarea producției de energie pentru termoficare, în cadrul ELCEN (pentru care voi reveni cu detalii în curând). Parteneriatul dintre municipalitatea bucureșteană și Guvern presupune de asemenea continuarea investițiilor în eficientizarea energetică a clădirilor prin izolare termică.

Pornesc deci acest mandat cu 4 proiecte importante pentru rezolvarea problemei căldurii și apei calde în București: două proiecte pentru reabilitarea rețelei principale de termoficare, un proiect pentru îmbunătățirea producției de energie termică și un proiect pentru termoizolarea blocurilor. Cu ajutorul bucureștenilor și în parteneriat cu administrația centrală, le voi duce la capăt.”, a spus Nicuşor Dan.

Noi săgeţi aruncate către Gabriela Firea

„Iar fostului primar general Firea – care s-a certat cu patru guverne și n-a făcut nicio investiție în termoficare, a băgat în faliment RADET și a lăsat bucureștenii fără apă caldă – îi spun că veninul pe care continuă să-l arunce public nu poate acoperi eșecul total al mandatului ei pe subiectul căldurii și apei calde.”, a declarat primarul Capitalei.

Citeşte şi: Nicuşor Dan: 22% din reţeaua de termoficare va fi reabilitată. Orban:Au fost primari care au promis luna de pe cer şi nu au făcut nimic


loading...
Partenerii noștri