Vești bune pentru pensionari în prag de sărbători! Ministrul Muncii a făcut marele anunț al momentului

Simona Bucura Oprescu vine cu vești bune pentru pensionari în prag de sărbători. Ministrul Muncii a declarat duminică că în noua lege a pensiilor există un articol care prevede clar că în fiecare, an, în luna ianuarie, România trebuie să aibă majorarea pensiilor cu rata inflaţiei plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut.

17 dec. 2023, 22:27
Vești bune pentru pensionari în prag de sărbători! Ministrul Muncii a făcut marele anunț al momentului
Vești bune pentru pensionari în prag de sărbători!

Vești bune pentru pensionari în prag de sărbători! Oficialul a subliniat că pe taloanele pe care pensionarii le vor primi după data de 1 septembrie, vor avea evidenţiate exact care sunt punctele contributive, necontributive şi punctele de stabilitate pe care le primesc.

Citește și EXCLUSIV| Marius Budăi, vești bune pentru pensionari în prag de sărbători! ”Vor începe să se facă plățile. Nu scade nicio pensie”

Vești bune pentru pensionari în prag de sărbători!

”Vreau să fie foarte clar pentru toţi românii că legea pensiilor este sustenabilă, doi, că da, sunt bani în buget pentru a finanţa cheltuiala cu pensiile şi trei, este foarte important ca pensionarii să ştie că în anul 2024 toate pensiile vor creşte, nicio pensie nu nu va scădea. Vom avea momentul T0, în ianuarie şi e important să ştie că în noua lege a pensiilor avem un articol care spune clar că de acum înainte, în fiecare, an, în luna ianuarie trebuie să avem majorarea pensiilor, pe acelaşi mecanism (..) cu rata inflaţiei din anul anterior plus jumătate din creşterea reală a câştigului salarial mediu brut”, a declarat ministrul Muncii la Prima News.

De asemenea, Simona Bucura Oprescu a ținut să precizeze că pensionarii trebuie să ştie că în septembrie se va finalzia procesul de recalculare a pensiilor, iar după se vor pune în plată noile pensii.

Mai mult, ministrul a transmis că legea pensiilor prevede ca perioadele de armată, studii, şomaj, să vină cu puncte suplimentare.

”Pentru a încuraja perioada de contributivitate, peste perioada de 25 de ani avem puncte suplimentare, a mai transmis ministrul.

Simona Bucura Oprescu a vorbit și despre efortul bugetar al noii legi a pensiilor și a dat asigurări că legea pensiilor este cu adevărat o lege sustenabilă”.

”Creşterea suplimentară care se referă la recalculare, la impactul pe care îl avem pentru lunile septembrie, octombrie, noiembrie, decembrie, este de 10 miliarde de lei, adică 2,5 miliarde de lei pe lună…Impactul bugetar al noii legi a pensiilor este de 0.6% din PIB iar banii din pensii sunt în bugetul pentru 2024. Pensionarii pot fi siguri că vor beneficia de majorarea pensiilor”, a afirmat Simona Bucura Oprescu.

 

 

Citește și Simona Bucura Oprescu, anunțul momentului pentru români: „S-au găsit bani de către unii în 2020-2021 pentru vaccinuri care au fost aruncate – Trebuie să găsim bani și pentru pensii”