Veşti bune pentru români. Apare salariul european. Ce se va întâmpla cu veniturile angajaţilor

Vin veşti bune pentru români. Victor Negrescu a anunţat că în ţara noastră va fi introdus un salariu minim european. Europarlamentarul PSD subliniază faptul că acest tip de venit va reduce decalajele din Uniunea Europeană.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 13:54
Veşti bune pentru români. Apare salariul european. Ce se va întâmpla cu veniturile angajaţilor

”Am reușit: vom avea un salariu minim la nivel european! Inițiativa introducerii salariului minim european a venit din partea familiei social democrate încă din anul 2014. De altfel, măsura a facut parte din programul candidaților Partidului Socialiștilor Europeni pentru șefia Comisiei Europene și a fost pentru prima dată evocată, la București, cu ocazia evenimentului organizat de către PES activists România, împreună cu candidatul PES, în cadrul campaniei din 2014.” a anunțat Victor Negrescu, pe Facebook.

Social-democratul se declară fericit că acest tip de vneit e foarte aproape de a fi implementat în ţara noastră.

”Sunt bucuros că suntem tot mai aproape de realizarea acestui deziderat și pot spune, astăzi, că în mod cert vom avea un salariu minim la nivel european. Le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut în această privință, în mod special partenerilor sociali și miilor de persoane care au semnat petiția inițiată de noi și care a fost depusă la Parlamentul European.”, a adăugat acesta.

Citeşte şi: Cine sunt românii care pot primi bani în plus la salariu. Surpriza pregătită de Guvernul Orban

Ce prezintă noul concept şi după ce reguli se ghidează

„Conceptul se referă la principiul conform căruia pentru o muncă egală trebuie un salariu egal, decent, peste tot în Europa, iar pentru implementarea sa vor exista fonduri suplimentare, în special pentru IMM-uri, pentru a asigura o tranziție ușoară. Propunerea executivului european prevede apariția salariului minim în toate statele europene, crearea unor mecanisme de dialog social eficiente și recomandă raportarea la salariu mediu național a salariului minim din fiecare stat membru, asigurându-se astfel condiții salariale decente pentru toți europenii, reducerea decalajelor și o evoluție graduală și predictibilă privind nivelul de trai la nivel european.

Partidul Social Democrat și PES activists România au lansat în luna ianuarie o campanie națională privind introducere salariului minim la nivel european, susțină activ de partenerii sociali, care a avut ca menire să sprijine eforturile PES pentru introducerea salariului minim european. Suplimentar, social democrații au depus la nivelul Parlamentului României o serie de modificări legislative menite să introducă în legislația națională propunerile făcute la nivel european.”, conchide Negrescu.

Citeşte şi: Câţi bani ar putea primi de la stat părinţii nevoiţi să stea acasă cu cei mici


loading...