Veşti bune pentru români. Cresc salariile cu 25%. Legea a fost promulgată de Iohannis

Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede majorarea salariilor cu 25 la sută, pentru o anumită categorie de români. 

RomaniaTV.net
25 iul. 2020, 09:07
Veşti bune pentru români. Cresc salariile cu 25%. Legea a fost promulgată de Iohannis

Potrivit actului normativ, personalul care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate secret de stat din familia ocupațională de funcții bugetare apărare, ordine publică și securitate națională va avea salariul majorat cu 25 la sută.

„Personalul militar, polițiștii, polițiștii de penitenciare, precum și personalul civil din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională care ocupă o funcție cu acces la informații clasificate din clasa secret de stat beneficiază de un spor la salariul de bază/soldă de funcție de până la 25%, în condițiile stabilite prin ordin al ordonatorului principal de credite.

Categoriile de personal și mărimea concretă a sporului prevăzut (…) se stabilesc în funcție de locul de muncă și certificatul/avizul de securitate deținut, obținut potrivit legii, precum și de nivelul de secretizare al informațiilor la care persoana are acces”, prevede legea.

Președintele, Klaus Iohannis a mai promulgat o serie de legi, printre acestea se numără și o lege privind organizarea și și finanțarea serviciilor de promovare a sănătății și prevenire a îmbolnăvirilor.

Acest act normativ vizează trei domenii: finanțarea serviciilor de promovare a sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor, organizarea și coordonarea activităților de promovare a sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor la nivel central și regional/local, formarea resurselor umane implicate în activitățile de promovare a sănătății și prevenirea îmbolnăvirilor.

Citeşte şi Klaus Iohannis a promulgat legea care permite ridesharing pentru microbuze cu cel mult nouă locuri


loading...
Partenerii noștri