Veşti bune pentru români. Guvernul vrea să mai elimine o taxă

Programul de guvernare 2018-2020 prevede ca veniturile din dividende ar putea fi scutite de plata impozitului pe profit până în 2020.

24 oct. 2018, 19:32
Veşti bune pentru români. Guvernul vrea să mai elimine o taxă

‘Rezultatul aplicării reducerii impozitului pe dividende de la 16% la 5% a dus la creşterea veniturilor din impozitul pe profit cu 7% şi de aceea vom continua în aceeaşi direcţie şi vom elimina impozitul pe dividende”, este menţionat în actualul program de guvernare, citat de ZF.ro.

Programul de guvernare prevede ca această măsură să fie aplicată în 2019, dar aceasta se poate prelungi până în 2020 conform actualului program de guvernare a Guvernului Dăncilă.

”Această măsură va determina, printre altele, şi creşterea atractivităţii pieţei de capital româneşti, dar va duce şi la consolidarea României ca fiind ţara din Uniunea Europeană cu cea mai mică povară fiscală, este menţionat în programul de guvernare”.

Conform articolului 43 din Codul Fiscal, impozitul pe dividende se stabileşte prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române. Impozitul pe dividende se declară şi se plăteşte la bugetul de stat, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se plăteşte dividendul.