Veşti bune pentru români! Scade vârsta de pensionare pentru patru categorii. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Scade vârsta de pensionare pentru patru categorii. Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea şi completarea Legii nr. 263 din 16 decembrie 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială. 

22 dec. 2022, 10:19
Veşti bune pentru români! Scade vârsta de pensionare pentru patru categorii. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis
Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis

Scade vârsta de pensionare pentru patru categorii. Actul normativ prevede posibilitatea pentru dansatori, soliştii de balet, balerini şi acrobaţi a reducerii vârstei de pensionare până la 40 de ani (femei) şi 45 de ani (bărbaţi).

Citeşte şi: Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, susține că pensiile speciale NU vor fi eliminate: „E inadmisibil așa ceva!”

Scade vârsta de pensionare pentru patru categorii

Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

1. La articolul 56 alineatul (2), litera b) se modifică și va avea următorul cuprins:

„b) 50 de ani, în cazul persoanelor prevăzute la alin. (1) lit. b), cu excepția balerinilor/soliștilor balet, dansatorilor și acrobaților, pentru care vârsta de pensionare nu poate fi mai mică de 40 de ani pentru femei și 45 de ani pentru bărbați„, se arată în actul normativ.

Categorii de angajați care se pensionează la 45 de ani, în acest moment:

– polițiștii

– pompierii

– jandarmii

– angajații din serviciile secrete

– militarii

– magistrații

– aviatorii.

Marius Budăi, anunț important despre pensii şi ajutoare sociale

Ministrul Marius Budăi, a anunțat, duminică, în exclusivitate la România TV, că programul „Sprijin pentru România” va continua și anul viitor. Astfel, cei cu venituri mici vor primi suma de 250 de lei, tot la distanță de două luni.

Așa cum am promis, ultima tranșă de anul acesta pentru voucherele de 250 de lei, a început să fie plătită, începând de vineri. Sunt cetățeni care deja ne-au confirmat că au primit banii, pentru că vin sărbătorile și trebuie să facem tot ce trebuie și ce ne stă în putință, pentru a aduce cât de cât un zâmbet cât de mic pe fața semenilor noștri.

Dacă vorbim de 1 ianuarie, documentele premergătoare, mă refer aici la actele normative, ordonanța de urgență care a prevăzut aceste majorări și acele măsuri în continuarea programului „Sprijin pentru România”, inclusiv bugetul a fost adoptat în Parlament, s-a dat votul final (…)

Cu siguranță, începând de la 1 ianuarie vom fi în posibilitatea să începem deja plata pensiilor și plata a celor sume din măsurile hotărâte„, a declarat Marius Budăi.