Veşti bune pentru românii care vor să iasă la pensie mai repede. Ce trebuie să facă dacă nu îndeplinesc condiţiile

Publicat: Marţi, 15 Ianuarie 2019 19:03 // Actualizat: Marţi, 15 Ianuarie 2019 19:03 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul pregătește o măsură care cu siguranță va fi  pe placul a zeci de mii de români care vor să iasă la pensie, dar care în momentul de față nu îndeplinesc condițiile.

Foto: capital.ro

Începând cu anul 2016, anumiţi români care nu au ajuns la vârsta pensionării şi care au perioade în care nu au deţinut calitatea de asigurat în sistemul public, au avut posibilitatea de a achita retroactiv contribuţia la pensii pentru maxim cinci ani.

Plăţile retroactive au fost posibile până în ultima zi a anului trecut. Însă proiectul noii legi a pensiilor vine cu veşti bune pentru cei care încă şi-ar dori să beneficieze de oportunitatea plăţii retroactive. Potrivit proiectului de lege, cumpărarea vechimii pentru pensie va deveni o opţiune permanentă, în limita acoperirii a maxim 5 ani, potrivit capital.ro.

Mai mult decât atât, viitoarea lege a pensiilor va face accesibilă varianta plăţii retroactive pentru un număr mult mai mare de români. Mai exact, orice persoană cu un stagiu de cotizare de cel puţin 15 ani va putea să facă un contract de asigurare facultativă cu casa de pensii şi să-şi plătească, în rate, raportat la salariul mediu, contribuţii pentru perioade din urmă, în limita a maxim 5 ani.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern legi pensii pensionari
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8378
RON
06 Jul
noapte 21 °
zi 36 °
Ultimele joburi adaugate
24 H