Veşti bune pentru tinerii care au împlinit 16 ani: Primesc bani în plus de la stat! Ai nevoie doar de buletin şi două adeverinţe

Veşti bune pentru tinerii care au împlinit 16 ani! Primesc bani în plus de la stat! Statul român oferă tinerilor care au împlinit vârsta de 16 ani să beneficieze de un ajutor de şomaj pentru o perioadă de şase luni. Anunţul oficial cu privire la noile măsuri de sprijinire a tinerilor aflaţi în căutarea unui loc de muncă a fost făcut recent.

RomaniaTV.net
08 mai 2019, 10:07
Veşti bune pentru tinerii care au împlinit 16 ani: Primesc bani în plus de la stat! Ai nevoie doar de buletin şi două adeverinţe

Veşti bune pentru tinerii care au împlinit 16 ani! Primesc bani în plus de la stat!  

Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni, conform unui comunicat al Agenţiei Municipale pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti.

Veste bună pentru studenţi şi absolvenţi. Câte locuri sunt disponibile în programul de internship al Guvernului 

„Absolvenţii instituţiilor de învăţământ în vârstă de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizaţie de şomaj pentru o perioadă de 6 luni, reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referinţă al asigurărilor pentru şomaj şi stimulării ocupării forţei de muncă în vigoare, dacă se înregistrează la agenţia de ocupare a forţei de muncă din raza căreia îşi au domiciliul, în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă”, se arată într-un comunicat.

Cum se acordă indemnizaţia de şomaj?

Veşti bune pentru tinerii care au împlinit 16 ani! Primesc bani în plus de la stat! Indemnizaţia de şomaj se acordă după 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioadă în care absolventul beneficiază de servicii gratuite în vederea angajării (informare şi consiliere profesională, medierea muncii, formare profesională).

Oferta de muncă de şase ore pe zi, plătită cu 1.400 de lei net lunar 

Actele necesare pentru înregistrarea absolventului la A.L.O.F.M., ca persoană în căutarea unui loc de muncă, sunt:

  • actul de identitate, în original şi copie;
  • actele de studii şi de calificare sau adeverinţa din care să rezulte data absolvirii, în original şi copie;
  • adeverinţa medicală din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.

Veşti bune pentru tinerii care au împlinit 16 ani! Primesc bani în plus de la stat! 


loading...