Vești bune pentru tinerii din România. Pot călători gratuit în Uniunea Europeană. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească

Comisia Europeană vine cu ești excelente pentru tineri. Instituția va oferi, în cadrul inițiativei DiscoverEU, permise gratuite pentru transportul feroviar.

14 oct. 2021, 18:10
Vești bune pentru tinerii din România. Pot călători gratuit în Uniunea Europeană. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească

Vești bune pentru tinerii din România. Nu mai puțin de 60.000 de tineri europeni cu vârste cuprinse între 18 și 20 de ani vor putea profita de această ofertă. Perioada pentru înscriere, pentru a călători în 2022, Anul European al Tineretului, se încheie pe 26 octombrie, la ora 12.00. Tinerii selectați pot călători din martie 2022 până în februarie 2023 pentru maximum 30 de zile.

Vești bune pentru tinerii din România. Pot călători gratuit în Uniunea Europeană. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească

Cei care vor beneficia de permise au posibilitatea pentru rezervări flexibile prin intermediul unui nou permis de călătorie mobil care are o valabilitate de un an, având în vedere situația pandemică. Pentru a promova, pe de altă parte, mobilitatea sustenabilă participanții la DiscoverEU vor călători în principal cu trenul.

Cu toate acestea, pentru a se asigura un acces larg pe întregul teritoriu Uniunii Europene, participanții vor putea să utilizeze și alte mijloace de transport cum ar fi autocarul sau feribotul și doar în mod excepțional avionul.

DiscoverEU este o inițiativă a Uniunii Europene care îți dă posibilitatea de a descoperi Europa prin intermediul unor experiențe inedite. Călătorind în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate), vei putea admira varietatea nesfârșită a peisajelor și orașelor europene. Ai la dispoziție două runde de înscrieri în fiecare an. Solicitanții selectați vor primi un permis de călătorie.

Ești cetățean al Uniunii Europene și ai 18 ani? DiscoverEU își oferă șansa de a merge într-o călătorie care îți va permite să experimentezi libertatea de circulație în UE, să descoperi diversitatea Europei, să afli mai multe despre patrimoniul cultural și istoria acesteia și să intri în contact cu oameni de pe tot continentul. În plus, DiscoverEU îți permite să îți dezvolți competențe utile pentru viitor, cum ar fi independența, încrederea și deschiderea către alte culturi.

În mod excepțional, la această rundă se pot înscrie și tinerii care au fost eligibili în cadrul celor două runde din 2020 anulate din cauza pandemiei de COVID-19.

Citește și: În 2021, românii au călătorit aproape la fel de mult ca în 2019. Vânzările de bilete, aproximativ la acelaşi nivel ca înainte de pandemie