Veşti excelente despre vaccinul rusesc Sputnik V. Are o eficienţă de 91,6%

Sputnik V, vaccinul cu privire la care Rusia a fost acuzata de lipsa de transparenta, are o eficienta de 91,6% impotriva formelor simptomatice ale Covid-19, potrivit unor rezultate publicate in revista medicala The Lancet si validate de experti independenti.

02 feb. 2021, 16:14
Veşti excelente despre vaccinul rusesc Sputnik V. Are o eficienţă de 91,6%
Sputnik V, vaccinul realizat de Rusia

Vaccinul rusesc Sputnik V are un vector viral care utilizeaza aceeasi tehnologie ca vaccinul AstraZeneca, la un nivel de eficienta aproape la fel de mare ca vaccinurile pe baza de ARN mesager.

Veşti excelente despre vaccinul rusesc Sputnik V

„Dezvoltarea vaccinului Sputnik V a fost criticata din cauza precipitarii sale, a faptului ca a ars etape si a unei lipse de transparenta. Insa rezultatele raportate aici sunt clare, iar principiul stiintific al acestei vaccinari este demonstrat”, apreciaza doi specialisti britanici, profesorii Ian Jones si Polly Roy, intr-un comentariu al studiului. Acest lucru „inseamna ca un vaccin suplimentar poate de-acum sa se alature in lupta in vederea reducerii incidentei covid-19”, insista acesti cercetatori, care nu au fost implicati in studiu.

Sputnik V are susţinerea Germaniei pentru a fi aprobat în UE. Promisiunea surprinzătoare făcut de Angela Merkel lui Vladimir Putin

Sputnik V vine cu o mare restricţie: interzis la alcool 56 de zile

Autorităţile sanitare ruse au îndemnat persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 să se abţină de la consumul de alcool 56 de zile. „Două săptămâni înainte de imunizare (prima doză de vaccin – n.red.) trebuie categoric să nu se consume (alcool). Formarea imunităţii înseamnă 21 de zile între cele două injecţii şi alte 21 de zile după”, aşadar în total 56 de zile, a declarat Anna Popova, responsabila sanitară rusă, la postul de radio Komsomolskaia Pravda. Vicepremierul rus Tatiana Golikova le-a cerut săptămâna trecută celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul rusesc Sputnik-V să nu consume alcool timp de 42 de zile, recomandare extinsă acum de Anna Popova la 56 de zile.

Ungaria a aprobat vaccinul rusesc Sputnik V. Moscova a cerut înregistrarea vaccinului în Uniunea Europeană