Veşti excelente pentru şoferi. Aceste taxe vor fi eliminate

Publicat: Joi, 07 Februarie 2019 10:39 // Actualizat: Joi, 07 Februarie 2019 10:39 // Sursa: romaniatv.net

Veste uriașă pentru șoferi, întrucât Senatul a adoptat tacit un proiect de act normativ ce prevede eliminarea unor taxe pentru toți conducătorii auto.

Foto: a1.ro

Potrivit proiectului de act normativ, taxa de pod de la Fetești ar putea fi eliminată, astfel că românii n-ar mai trebui să plătească bani atunci când merg sau se întorc de pe litoral,. scrie avocatnet.ro.

Citeşte şi Taxe mai mici pentru cei care respectă această regulă

Senatorii au adoptat tacit un proiect de act normativ prin care toţi românii care traversează Dunărea pe podurile de pe teritoriul ţării noastre ar putea scăpa de plata taxei de utilizare a acestor. Această măsură, care ar putea face drumul spre mare mai ieftin spre litoral se găseşte în Propunerea legislativă pentru modificarea Anexei 3 la Ordonanţa Guvernului nr.15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare şi a tarifului de trecere pe reţeaua de drumuri naţionale din România, document ce a fost adoptat tacit la Senat. Iniţiativa legislativă are nevoie, pentru a se putea aplica, şi de aprobarea deputaţilor, de semnătura preşedintelui ţării şi de publicarea în Monitorul Oficial.

Astfel, în cazul în care măsurile cuprinse în iniţiativa legislativă care modifică OG nr.15/2002 vor ajunge să se aplice, călătoriile spre şi dinspre mare ar putea implica cheltuieli mai mici. Concret, propunerea legislativă prevede eliminarea a două taxe pentru utilizarea podurilor. Este vorba, mai exact, despre eliminarea taxelor de utilizare a podului Feteşti - Cernavodă şi a celui dintre Giurgeni şi Vadu Oii.

Totuşi, chiar dacă vor fi eliminate cele două taxe de pod amintite anterior, românii tot vor plăti o taxă la utilizarea unui pod pentru traversarea Dunării. Concret, vorbim aici despre taxa de pod pentru traversarea Dunării între Giurgiu şi Ruse (Bulgaria), care se va plăti în continuare. Atenţie! Proiectul de act normativ chiar dacă a fost adoptat tacit de Senat, nu se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să primească şi aprobarea Camerei Deputaţilor, semnătura şefului statului şi să fie publicat în Monitorul Oficial.

Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H