Vești extraordinare de la ministrul Agriculturii: fermierii își primesc, în sfârșit, banii. Florin Barbu: ”APIA a deblocat plățile!”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat faptul că fermierii vor începe să își primească banii. Acesta a transmis că APIA a deblocat plățile.

01 mart. 2024, 18:15
Vești extraordinare de la ministrul Agriculturii: fermierii își primesc, în sfârșit, banii. Florin Barbu: ”APIA a deblocat plățile!”

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că fermierii vor începe să își primească banii.

Citește și Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, mișcare decisivă pentru fermieri la Bruxelles: „Am făcut ce am promis”

Ministrul Agriculturii a transmis faptul că, zilele acestea, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma toată de aproximativ 1,5 miliarde de lei, care reprezintă intervențiile de plăți directe, ajutoarele naționale tranzitorii în secretul vegetal, zootehnic, dar și măsurile de dezvoltare rurală.

„În această săptămână, APIA a autorizat la plată pentru fermieri suma totală de aproximativ 1,5 miliarde de lei, ce reprezintă intervențiile de plăți directe, ajutoarele naționale tranzitorii în sectorul vegetal, zootehnic, precum și măsurile de dezvoltare rurală.

Astfel, fermierilor din sectorul vegetal le intră în conturi 528.160.723,12 lei, iar celor din sectorul zootehnic, 964.245.374,84 lei”, a anunțat ministrul Agriculturii pe pagina sa de Facebook.

”Le mulțumesc colegilor de la APIA”

Printre altele, Florin Barbu le-a mulțumit colegilor de la APIA pentru mobilizarea rapidă și pentru că au deblocat procesul de autorizare la plată pentru fermierii români.

Pentru sectorul vegetal sunt plăți directe decuplate, ecoschema PD 04 – practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ANT-uri, precum și măsuri de dezvoltare rurală care vizează mediul și clima, agricultura ecologică sau zonele care se confruntă cu constrângeri naturale sau specifice.

Te-ar putea interesa și Topul vizibilităţii miniştrilor: Ciolacu pe primul loc, Florin Barbu şi Grindeanu – Agricultură şi Transporturi – sunt în urcare

Plățile pentru sectorul zootehnic vizează sprijinul cuplat pe venit la vaci de lapte, carne de vită, ovine și caprine. Le mulțumesc colegilor de la APIA că s-au mobilizat și au deblocat procesul de autorizare la plată pentru fermieri! Am convingerea că toți colegii mei din instituțiile din subordinea Ministerului au înțeles că noi lucrăm pentru fermieri și că ei sunt prioritatea noastră”, a transmis Florin Barbu.