Vești foarte importante pentru șoferii români. Ce autovehicule nu vor mai putea fi înmatriculate în România

Noi schimbări majore în Codul Rutier. Șoferii români nu vor mai putea înmatricula aceste mașini în România, după ce proiectul a fost aprobat.

23 sept. 2023, 19:31
Vești foarte importante pentru șoferii români. Ce autovehicule nu vor mai putea fi înmatriculate în România
Codul Rutier 2023. Veste importantă pentru șoferii români

Vești importante pentru șoferii români. Hotărârea de Guvern 815, din 8 septembrie, care vine să modifice și să completeze Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2022 privind circulația pe drumurile publice, a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit noilor prevederi, „autovehiculele și remorcile reclamate ca fiind furate în România sau în străinătate, precum și cele date în urmărire de către structurile Poliției Române ori de către autoritățile altor state nu se înmatriculează”.

Citește și: O nouă amendă pentru șoferii care nu respectă această lege. Pedepsele bănești sunt cuprinse între 20.000 și 50.000 de lei

Totodată, la înregistrare, autovehiculele vor primi plăcuțe cu un singur număr de înregistrare, care trebuie să aibă:

a) fondul reflectorizant de culoare galbenă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru vehiculele înregistrate la nivelul primarilor comunelor, ai orașelor, ai municipiilor și ai sectoarelor municipiului București;

b) fondul reflectorizant de culoare albă, iar literele și cifrele, în relief, de culoare neagră, pentru autovehiculele care se înregistrează la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază sau, după caz, la Serviciul Român de Informații.

Citește și: Codul Rutier 2023. S-a schimbat legislația, amendă în valoare de 800 de lei pe loc pentru șoferii care nu respectă această regulă

Actul normativ stabilește că numărul de înregistrare al autovehiculelor înregistrate la nivelul primărilor comunelor, municipiilor și ai sectoarelor municipiului București se compune din indicativul localității, format din cifre arabe, indicativul județului sau al municipiului București, scris cu litere cu caractere latine majuscule, precum și dintr-un număr de ordine, format din cifre arabe.

Totodată, numărul de înregistrare al autovehiculelor la Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul de Protecție și Pază și, după caz, la Serviciul Român de Informații se compune din abrevierea denumirii instituției, scrisă cu litere cu caractere latine majuscule, precum și dintr-un număr de ordine, format din cifre arabe, potrivit dcbusines.ro.