Veşti importante pentru TOŢI ŞOFERII. Se schimbă legea: dacă nu faci asta vei rămâne fără TALONUL AUTO

Noi reguli pentru şoferi, stabilite în Senat. Potrivit unui proiect dezbătut în primă cameră, şoferii vor fi obligaţi să se asigure că circulă noaptea cu farurile aprinse sau lumini de semnalizare. În caz contrar, poliţiştii le vor reţine certificatul de înmatriculare.

20 mart. 2019, 16:23
Veşti importante pentru TOŢI ŞOFERII. Se schimbă legea: dacă nu faci asta vei rămâne fără TALONUL AUTO

Potrivit legii, șoferii vor fi obligați să aibă pe mașină doar sistemul standard de lumini, altfel vor rămâne fără talonul auto. Inițiatorii susțin că această lumină deranjează în trafic. Una dintre argumentele aduse este numărul mare de accidente din România. Potrivit datelor Comisiei Europene, țara noastră ocupă locul II în topul țărilor cu cele mai multe persoane decedate în accidente rutiere, 91 de persoane la un milion de locuitori, mai exact.

Atenţie, şoferi! Schimbarea momentului pentru toţi conducătorii auto! Iată ce trebuie să faceţi când sunteţi la volan

Foarte multe dintre acestea s-ar produce din cauza coliziunii mașinilor de mare tonaj cu autovehiculele mici: „Multe dintre aceste mașini de mare tonaj care tranzitează țara noastră sau au transporturi interne și internaționale au modificat sistemul de lumini și au instalat sisteme suplimentare personalizate, dar nestandardizate, care luminează puternic și intermitent pe timpul nopții”.

Pericol pe şoselele din România. Aproape două milioane de şoferi încalcă zilnic legea!

Pentru a se aplica, proiectul trebuie să primească votul final al Camerei Deputaților.

În plus, potrivit unui alt proiect de lege adoptat în Senat şi autorităţile locale vor avea obligaţia de a semnaliza toate trecerile de pietoni.