Veşti proaste din Parlament. A crescut vârsta de pensionare în România. Milioane de români sunt afectaţi

VÂRSTA DE PENSIONARE. Schimbări importante anunțate joi de Camera Deputaților. A fost adoptat proiectul care prevede creșterea vârstei de pensionare pentru anumite categorii de persoane. Conform inițiativei legislative, cine va ieși mai târziu la pensie.

RomaniaTV.net
11 apr. 2019, 06:20
Veşti proaste din Parlament. A crescut vârsta de pensionare în România. Milioane de români sunt afectaţi

VÂRSTA DE PENSIONARE. Se schimbă vârsta de pensionare pentru femeile din România. Prin acest proiect, acestea au șansa de a se pensiona la 65 de ani, în loc de 63, așa cum prevede Codul Muncii, în cazul în care doresc acest lucru.

Anunţ bombă! Se schimbă vârsta de pensionare! Toţi pensionarii au nevoie de acest document. Vezi când ieşi la pensie

Femeile interesate trebuie să depună cererea de continuare a activității în 30 de zile calendaristice anterior împlinirii condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, au decis deputații.

VÂRSTA DE PENSIONARE. În Codul Muncii este prevăzută o perioadă de 60 de zile.

De asemenea, salariatele au voie să muncească cel mult trei ani peste vârsta de pensionare, scrie avocatnet.ro.

VÂRSTA DE PENSIONARE, SCHIMBATĂ OFICIAL: Documentul de care are nevoie toată lumea. Femeile sunt cele mai afectate 

„Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă”, scrie, mai exact, în proiectul de lege adoptat azi la deputați.

VÂRSTA DE PENSIONARE. Pentru a se aplica, proiectul trebuie să fie promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.