Vești proaste legate de autostrada așteptată de toți românii. Proiectul a fost agățat în cui

Autostrada care va lega Capitala de Valea Prahovei este una dintre cele mai așteptate de români. Din păcate, Ministerul Transporturilor a făcut un anunț nefericit pentru cetățenii care s-au săturat să stea ore întregi pe șosea, pentru a ajunge în stațiunile montane.

22 feb. 2023, 09:16
Vești proaste legate de autostrada așteptată de toți românii. Proiectul a fost agățat în cui

Sorin Grindeanu, ministrul PSD de la Transporturi, a lăsat de înțeles că proiectul autostrăzii care va face legătura cu Valea Prahovei va continua doar cu tronsonul Comarnic – Brașov, pentru că pe secțiunea Ploiești – Cormanic există deja un drum național (DN) la patru benzi „în regulă”.

Într-un mod bizar, Sorin Grindeanu a mai transmis că de la Comarnic la Brașov sunt 160 de kilometri, deși în realitate, între cele două orașe, este o distanță de 63,5 kilometri pe DN1.

„Este studiul de fezabilitate în perioada în care trebuie să îl elaboreze. Sunt întâlniri periodice la minister. De ce? O luăm metodic, matematic.

O primă strigare a celor care au venit să facă acest studiu de fezabilitate, ajungeam pe 160 de kilometri – sper să nu greșesc, atâta este de la Comarnic la Brașov – ajungea costul la vreo 8 miliarde de euro.

În momentul ăla am întrebat și eu colegii mei de pe zona tehnică: domnule, cum adică la 8 miliarde – 160 de kilometri? Păi știți, toate autoritățile publice locale nu prea ne-au dat acceptul și aproape mergem numai prin tunel”, a declarat luni seara ministrul Transporturilor, potrivit Economica.

 

Verdict nefericit de la Ministerul Transporturilor. Anunțul lui Sorin Grindeanu

 

În opinia lui Sorin Grindeanu costurile pentru construirea autostrăzii prin Valea Prahovei sunt „strigătoare la cer”.

De asemenea, el a menționat că la finalul anului trecut au fost găsite alternative:

„În primul rând, folosim ceea ce avem. (…) Până la Comarnic avem un drum la patru benzi în regulă și ne reduce foarte mult costurile, la jumate”, a continuat Grindeanu.

În plus, ministrul și-a exprimat speranța că până la finalul lui 2023 va fi scos la licitație primul tronson de la Brașov, spre Ploiești.