Veşti proaste pentru angajaţi. Concediile medicale ar putea să nu mai fie plătite

Vesti proaste pentru angajatii romani: decontarea concediului medical este pus sub semnul intrebarii.

01 oct. 2018, 14:29
Veşti proaste pentru angajaţi. Concediile medicale ar putea să nu mai fie plătite

Semnalul de alarma a fost tras de avocatul Gheorghe Piperea, care precizeaza ca articolul 75 din Codul Fiscal a fost abrogat, scrie stirilekanald.ro. Acest articol prevedea ca fiscul sa deduca CASS-ul la momentul emiterii deciziei de regularizare a sanatatii.

Citeşte şi Fiscul pregăteşte executarea silită a sute de mii de români

Prin abrogarea articolului 75 aceasta cheltuiala nu mai este deductibila. Iata declaratia avocatului Gheorghe Piperea:

Avocatul precizeaza ca art 75 din Codul Fiscal, care dispunea ca deductibilitatea CASS se acorda de catre Fisc la momentul emiterii Deciziei de regularizare a sanatatii, a fost abrogat, de unde posibila concluzie ca aceasta cheltuiala nu ar mai fi deductibila, „ceea ce ar fi un dezastru”.

„Concret, Codul Fiscal prevedea ca angajatorul plateşte concediul medical salariatului, urmand ca la regularizare, Casa de Sanatate sau, mai nou, Fiscul sa-i deconteze cheltuiala. Adica, angajatorul platea concediul medical la valoarea de 85% din salariu, suma care i se scadea din contributiile la sanatate pe care le platea luna urmatoare.

„Prin abrogarea acestui articol din Codul Fiscal, concediul medical nu i se mai deconteaza angajatorului, punandu-se sub semnul intrebarii achitarea catre angajat a sumei aferente concediului medical”, a declarat Gheorghe Piperea.