Veşti proaste pentru români, se anunţă un nou val de scumpiri. Cât va costa carnea de porc de Crăciun

Fermierii vin cu veşti proaste pentru românii. Aceştia avertizează că preţul cărnii de porc s-ar putea dubla până de sărbători.

17 sept. 2022, 16:21
Veşti proaste pentru români, se anunţă un nou val de scumpiri. Cât va costa carnea de porc de Crăciun
Se anunţă un nou val de scumpiri de sărbători

Nou val de scumpiri. Fermierii anunţă că preţul cărnii de porc ar putea creşte şi mai mult, din cauza scumpirii energiei, a furajelor şi a pestei porcine africane.

Nou val de scumpiri. Preţul cărnii de porc se dublează de sărbători

Citeşte şi Scandalos! Primul oraș din România în care primarul a propus să se revină la „școala online” pentru a face economie la facturi. Cum le fură scumpirile dreptul la educație decentă unor copii nevinovați

În prezent, românii plătesc pentru un kilogram de muşchiuleţ de porc aproximativ 30 de lei. De sărbători, preţul acestuia s-ar putea dubla, avertizează fermierii.

„Este prețul care există astăzi pe piață în Germania, în Italia, în magazinele din Uniunea Europeană, majoritatea țărilor. Prețul la un kilogram de ceafă sau de cotlet este în jurul 10 euro, ceea ce înseamnă 50 de lei cu plus, minus.

Doar că la noi minusul de carne care există pe piață se va accelera și putem trece de 10 euro kilogramul de ceafă și de cotlet. Dacă mai producem astăzi 15% din carnea de porc. Dar și acest procent se va diminua în mod drastic din cauza faptului că pesta porcină în continuare face ravagii în țara noastră.

Citeam că din 280 de porci mistreți împușcați, 39 au fost pozitivi, și asta înseamnă că aceștia infectează în continuare.

Pe de altă parte, dacă nu se intervine la prețul imputurilor pe care noi le folosim în creșterea animalelor, că-i porc, că-i vită și așa mai departe, ne duce că vrând-nevrând, în alte condiții. Nu reușim să rezistăm. Ar trebui să intervină statul”, a declarat un fermier la Antena 3.

Citeşte şi O nouă rundă a scumpirilor la gaze, în Europa. Comisia Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, fără soluții