Veşti proaste pentru şoferi. Poliţele RCA se scumpesc la început de 2023

Autoritățile au majorat contribuțiile pe care firmele de asigurări trebuie să le vireze la fondul de garantare a asiguraților după falimentul City Insurance. Această decizie se va reflecta în preţurile plătite de şoferi. Specialiştii avertizează că șoferii trebuie să se aștepte la noi scumpiri de RCA în 2023.

31 dec. 2022, 19:59
Veşti proaste pentru şoferi. Poliţele RCA se scumpesc la început de 2023

Veşti proaste pentru şoferi. Poliţele RCA se scumpesc la început de 2023. De exemplu, un șofer încadrat la clasa B8 a plătit pe o poliță RCA încheiată în data de 22.12.2021, pe durata de un an, suma de 413 lei.

Simulările realizate de Economedia au arătat că același șofer va plăti şi cu 40% dacă vrea acum să încheie o nouă poliță RCA pentru un an.

Cea mai ieftină ofertă pentru acest șofer este de 614 lei, la Euroins, noul lider al pieței, urmată de o ofertă de 672 lei de la Axeria, una din companiile intrate recent pe piață, chiar în urma falimentului City, și de o ofertă de 674 lei de la Grawe.

Citeşte şi: Femeie de 32 de ani rănită grav după ce s-a răsturnat cu maşina în Vâlcea

Spre comparație, ofertele de la companii precum Omniasig, Asirom și Allianz sunt chiar și duble față de cea mai ieftină ofertă, respectiv: 1.347 lei, 1.033 lei și 996 lei.

Citeşte şi: Accident grav, un tânăr de 21 de ani a murit între fiarele contorsionate chiar înainte de Revelion

În plus, anul 2023 va veni cu noi scumpiri la RCA, deoarece va crește din nou contribuția virată de firmele de asigurare la Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA), entitatea care plătește daunele păgubiților rămași în urma falimentelor de asigurări.