Vești proaste pentru SUA. Tony Blair anunță declinul inevitabil al Occidentului: „E finalul dominației politice și economice. Locul Chinei ca superputere e natural și justificat”

Dominația Occidentului va apune, avertizează chiar un fost mare lider politic al vestului, Tony Blair.

17 iul. 2022, 17:52
Vești proaste pentru SUA. Tony Blair anunță declinul inevitabil al Occidentului: „E finalul dominației politice și economice. Locul Chinei ca superputere e natural și justificat”

Din ce în ce mai multe figuri politice importante din Occident recunosc declinul SUA și manevrele sale disperate pentru a preveni dezastrul. După diplomatul american Henry Kissinger, fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair, a adoptat o poziție tranșantă.

Războiul din Ucraina arată că dominația Occidentului se apropie de final, pe măsură ce China se ridică la statutul de superputere, susține Tony Blair.

În prezent, omenirea se află într-un punct de cotitură similar cu cel de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial sau cel de la prăbușirea URSS, a mai avertizat Blair.

„Lumea e într-un punct de cotitură din istorie similar cu sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial sau cu prăbușirea Uniunii Sovietice, dar acum, în mod clar, Occidentul nu e în ascensiune. Ajungem la finalul dominaţiei economice şi politice occidentale.

Cea mai mare schimbare a secolului nu va veni din Rusia, ci din China”, a declarat Blair, în cadrul unei conferințe de la Londra despre alianţa dintre SUA şi Europa.

„Locul Chinei ca superputere e natural şi justificat. Ea nu e URSS”, a mai punctat Blair, potrivit Reuters.

 

Războiul din Ucraina, ultima șansă pentru Occident – SUA

 

Disperarea Administrației Joe Biden, implicit a SUA, a fost explicată de către economistul Ilie Șerbănescu, pentru RomâniaTV.net.

„SUA își dinamizează un motor (n.r. – al economiei), armamentul. Ele beneficiază de forța de muncă din America. Nu le-a mai rămas în America decât armamentul. Dacă americanii nu au războaie, nu o duc bine, de ce să ne facem că nu știm?!. Dacă au, dinamizează.

În momentul în care ai toată producția de textile, electronice în afara SUA și tu le imporți, ești magazin vietnamez și thailandez. Dacă vrei să dinamizezi producția, nu ai decât o singură soluție, armamentul – singura pe care o mai au SUA acasă”, a subliniat Ilie Șerbănescu, într-un interviu pentru site-ul RomâniaTV.net.