Veşti proaste pentru vitezomani: Autostrada Soarelui va fi survolată cu un elicopter

Aproape 450 de poliţişti şi peste trei sute de jandarmi din Constanţa vor acţiona în acest sezon estival pe litoralul românesc pentru asigurarea ordinii publice, urmând ca Autostrada Soarelui să fie survolată cu un elicopter în momentele de trafic intens. De sâmbătă, vor ajunge la malul mării şi 164 de poliţişti de la inspectoratele din ţară, detaşaţi pe durata verii.

30 iun. 2017, 15:50
Veşti proaste pentru vitezomani: Autostrada Soarelui va fi survolată cu un elicopter

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere din cadrul IGPR, Florentin Brăcea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că de sâmbătă, 164 de poliţişti din teritoriu vor fi detaşaţi pe litoral. El a precizat că poliţiştilor detaşaţi le vor fi asigurate cazarea şi masa în apropierea zonei unde vor fi repartizaţi.

Astfel, în perioada 1 iulie – 3 septembrie, zilnic, 447 de poliţişti vor acţiona, în sistem integrat, pentru siguranţa cetăţenilor. Dintre aceştia, 283 de poliţişti sunt din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, iar 164 de poliţişti sunt de la alte inspectorate de poliţie judeţene, fiind detaşaţi pentru a acţiona în zona staţiunilor de pe litoral, pentru ”prevenirea faptelor antisociale, protejarea drepturilor şi a bunurilor celor care aleg să îşi petreacă vacanţa la malul mării”.

“În activităţi sunt angrenaţi poliţişti de la ordine publică, poliţişti rutieri, de la acţiuni speciale, de investigare a criminalităţii economice, de investigaţii criminale, criminalistică, transporturi şi de la arme, explozivi şi substanţe periculoase, care acţionează împreună cu colegi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne”, au precizat reprezentanţi ai IPJ Constanţa.

Florentin Brăcea a mai afirmat că în această perioadă vor fi derulate mai multe campanii pentru informarea turiştilor, fiind vizate prevenirea furturilor din camerele de hotel, din autoturisme, de pe plajă, dar şi dispariţiile de minori şi prevenirea conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

La toate hotelurile şi locurile de cazare omologate, în locuri vizibile, au fost afişate materiale preventive, iar turiştilor le-au fost distribuite pliante şi brăţări informative.

Şeful Direcţiei Poliţiei Rutiere a mai explicat că poliţişti de la Rutieră vor fi detaşaţi pe litoral în momentele în care se preconizează aglomerări de persoane, la diferite evenimente, aceştia urmând să monitorizeze Autostrada Soarelui.

“Vom detaşa şi vom delega poliţişti doar în momentele importante în zona Constanţa, Sfânta Maria, festivalul de săptămâna viitoare, sau orice alte evenimente şi aglomerări pe care le avem şi le preconizăm, urmând să ne focusăm pe Autostrada A2, unde ştiţi că înregistrăm valori ridicate de trafic în perioada week-endului. Vom folosi şi un elicopter de la Inspectoratul de Aviaţie cu care vom survola A2 şi DN 39, urmând ca, în funcţie de probleme, să mişcăm efective”, a explicat Florentin Brăcea.

De asemenea, alături de poliţişti, în acest sezon estival, peste 300 de jandarmi constănţeni vor fi prezenţi pe litoralul românesc, urmând să participe la misiuni de menţinere a ordinii şi siguranţei publice.

Jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa vor acţiona alături de poliţişti în localităţile Constanţa (Faleză Cazino, Portul Tomis, plaja Modern), Mihail Kogălniceanu, Eforie, Techirghiol, Olimp, Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, iar cei din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile “Tomis” Constanţa vor patrula în Năvodari şi în staţiunile Mamaia, Costineşti, 2 Mai şi Vama Veche.

Anul trecut s-a înregistrat o scădere cu peste 28 la sută a faptelor de natură penală, sesizate în staţiunile de pe litoral, a spus conducerea IPJ Constanţa.