Veşti rele pentru fostul premier moldovean: Vlad Filat rămâne după gratii. Curtea de Apel a respins recursul

Curtea de Apel Chișinău a respins vineri recursul avocaților lui Vlad Filat privind înlocuirea măsurii de arest preventiv cu eliberarea condiționată a fostului premier și lider liberal-democrat din Republica Moldova, reținut în octombrie 2015 sub acuzații de corupție, transmite agenția IPN.

RomaniaTV.net
26 feb. 2016, 13:54
Veşti rele pentru fostul premier moldovean: Vlad Filat rămâne după gratii. Curtea de Apel a respins recursul

Avocatul Igor Popa a declarat că decizia magistraților este una nefondată și ilegală și că Vlad Filat este deținut în mod ilegal în Penitenciarul nr.13 din Chișinău.

Mandatul de arest pe numele lui Vlad Filat a fost prelungit la 5 ianuarie cu 90 de zile. La ședința de judecată din 17 februarie, avocații lui Vlad Filat au cerut cercetarea acestuia în stare de libertate. După mai multe ore de deliberări, magistrații Judecătoriei Buiucani au respins demersul apărării. Ulterior, avocații ex-premierului au atacat cu recurs decizia primei instanțe.

Citeşte şi Republica Moldova: Vlad Filat rămâne în arest preventiv

Vlad Filat a fost reținut la 15 octombrie 2015, el fiind acuzat de corupție și trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, fostul premier riscă de la 7 până la 15 ani de închisoare. Avocații lui Vlad Filat susțin că dosarul pe numele fostului premier este unul politic și că nu există probe clare care să demonstreze vinovăția acestuia.