Veşti uriaşe pentru companiile din România. Guvernul a modificat amnistitia fiscală

Guvernul a modificat "amnistitia fiscală" care prevedea măsuri de restructurare a debitelor cu datorii de peste un milion de lei. Companiile mai pot depunde notificările la ANAF în perioada 1 februarie-31 martie, în timp ce planurile de restructurare pot fi depuse pana pe 31 iulie.      

RomaniaTV.net
30 ian. 2020, 14:38
Veşti uriaşe pentru companiile din România. Guvernul a modificat amnistitia fiscală

Mai mult decât atât, pragul de un milion de leu a fost eliminat, iar toate companiile pot aplica pentru restructurarea datoriilor.

 Adrian Vascu, managing partner al companiei de consultanţă Veridio, a afirmat faptul că modificările OG 6/2019 sunt în curs de publicare în Monitorul Oficial, iar acestea sunt benefice pentru antreprenori pentru că doar 20 de companii depuseseră planurile de restructurare până săptămâna trecută.

„Oamenii s-au blocat în planuri, a fost greu pentru companii să găsească resursele necesare care să le asigure plata la zi a obligaţiilor bugetare şi eventuala cotă de 5-10-15% de plată pentru a beneficia de reducerea datoriei. În plus, în perioada care a urmat termenului depunerii notificării iniţiale au foarte multe zile libere. Guvernul a făcut un lucru bun, a lăsat oamenii să îşi termine planurile de restructurare şi a eliminat acel prag de 1 mil. lei al datoriilor, astfel că toată lumea poate să depună notificare, atât cei cu datorii mai mari de 1 milion, cât şi cei cu datorii mai mici“, a explicat Vascu.

Amnistia fiscală vine în întâmpinarea companiilor aflate în impas financiar, care pot beneficia de restructurarea datoriilor bugetare principale şi anularea accesoriilor aferente. 

„Şi statul are de câştigat aici, este win-win pentru toată lumea. Faptul că actualul guvern a prorogat o Ordonanţă de guvern iniţiată de cel anterior arată un interes pentru mediul de afaceri“, mai spune Adrian Vascu.