Vezi care este HORMONUL care nu te lasă să slăbeşti

Specialiştii spun că există o legătură strânsă între sentimentele tale şi ceea ce alegi să mănânci în anumite momente ale zilei. În urmă cu sute de ani, oamenii mâncau pentru a-şi refarce foţele şi a căpăta energie pentru o nouă zi. Acum, noi mâncăm din atât de multe motive care nu au nicio legătură cu foamea, precum furia, plictisul, depresia, frustrarea, atunci când vizionăm un film, pentru că am ieşit în oraş cu prietenii sau pentru că la ora fixă la job este pauza de masă.

RomaniaTV.net
01 sept. 2016, 12:02
Vezi care este HORMONUL care nu te lasă să slăbeşti

Aceste reacţii sunt strâns legate de bochimia umană, mai exact înlocuirea unei conversaţii cu o tabletă de ciocolată, a unei băii relaxante cu o îngheţată sau a unei plimbări cu bicicleta cu o pungă de chipsuri. Astfel, reacţiile chimice care au loc în organismul tău sunt reacţii care stimulează foamea.

Citeşte şi  Ce trebuie să ştii dacă vrei să te apuci de dietă

Hipotalamusul, une este situat centrul saţietăţii, reprezintă acea parte a creierului în care mintea şi corpul tău sunt, la propriu, interconectate. Iar glanda hipofiză secretă substanţe chimice care transmit semnale restului organismului tău. Într-adevăr, aici se decide dacă jocul scăderii ponderale este câştigat sau pierdut, această legătură dintre nevoile fiziologice şi psihologice de a te alimenta.

Citeşte mai mult pe Revista Teo