Vezi topul bombelor alimentare

Alimentele moderne pot fi adevărate bombe pentru organism, iar deseori între etichetă şi conţinut este o diferenţă foarte mare. V-aţi imaginat că există şuncă de pui cu şorici de porc, pateu de ficat fără ficat, caşcaval fără brânză sau frişcă fără smântână, ba chiar lapte de capră care este de fapt de soia? Aşa că, înainte de băga mâna în buzunar, citiţi cu atenţie eticheta.

RomaniaTV.net
20 oct. 2011, 15:43
Vezi topul bombelor alimentare

Cele mai periculoase sunt grăsimile proaste (şorici şi pieliţe), potenţatorii de gust, care dau dependenţă, nitriţii cancerigeni şi sarea ascunsă, potrivit evz.ro.

Crenvurşti „de pui” cu slănină de porc. „Scrie carne, dar calitatea nu e specificată. La carne se adaugă materii auxiliare, derivate proteice de origine vegetală sau animală, pentru a lega compoziţia: făină de soia, proteine de soia, de arahide, gluten. Mâncăm carne cu fasole”, atrage atenţia specialistul în alimentaţie Gheorghe Mencinicopschi.

Carnea dezosată mecanic: pericolul din oasele pisate. Mezelurile ieftine în special au cantităţi impresionante de grăsime, de cea mai proastă calitate: şorici, emulsie de şorici, untură, pieliţă de pasăre, zgârciuri, dar şi carne dezosată mecanic.

Cum te ţine salamul prizonier şi-ţi mai dă şi cancer. Cei mai periculoşi aditivi din mezeluri sunt glutamaţii şi nitriţii. Pe lângă faptul că provoacă greaţă, palpitaţii, deficit de atenţie şi concentrare la copii, glutamaţii (E620) sunt o sursă ascunsă de sare (glutamatul de sodiu).

De ce mezelurile cărămizii sunt mai bune. Există pe piaţă şi mezeluri fără nitriţii cancerigeni. „Pe acelea nu le cumpăraţi, pentru că sunt cărămizii şi credeţi că sunt vechi. Sunt cele mai sănătoase”, spune prof. dr. Mencinicopschi.