Viaţa bate filmul: Salvări dramatice de pe Bounty, vasul de la Hollywood înghiţit de uragan VIDEO

O replică realizată în Canada a celebrei ambarcaţiuni Bounty, care a fost vedetă la Hollywood apărând în producţii celebre ca "Revoltă pe Bounty", cu Marlon Brando în rolul principal sau "Piraţii din Caraibe", a fost făcută bucăţi de către uraganul Sandy. Vasul a fost surprins de furtună în Atlantic. 15 din 16 membri ai echipajului au fost salvaţi, iar căpitanul navei este încă dat dispărut.

RomaniaTV.net
30 oct. 2012, 18:06

Claudene Christian, o americancă în vârstă de 42 de ani care se alăturase echipajului vasului HMS Bounty în această vară, a fost scoasă din apă în final de către echipele de slavare venite cu elicopterul, dar femeia nu a supravieţuit, a relatat paza de coastă americană.  Căpitanul navei, Robin Walbridge, în vârstă de 63 ani, este încă dat dispărut.

În total, 15 dintre cei 16 membri ai echipajului legendarului vas au scăpat cu viaţă. Ei au fost salvaţi cu elicopterele pazei de coastă de pe nava prinsă de furtună şi spartă pur şi simplu de valuri uriaşe, de peste 6 metri, în apropiere Hatteras, pe coastele Carolinei de Nord, duminică.

Nava a trebuit să fie abandonată deoarece vânturile puternice o împingeau către ochiul uraganului Sandy. Mama Claudenei relata că vorbise cu ea ultima oară joi, când abia reuşise să ia legătura cu ea, pe mare. Claudene, o fostă Miss Alaska, absolventă a Universităţii Carolina de Sud.