Viaţa Corinei Creţu, aşa cum n-o ştiai: “Lovită de o mașină, a zăcut luni de zile în spital”

Săptămânalul de la Bruxelles, European Voice, a realizat, în cadrul unei rubrici tradiționale, un portret extrem de complex al comisarului european Corina Crețu.

20 feb. 2015, 12:11
Viaţa Corinei Creţu, aşa cum n-o ştiai: “Lovită de o mașină, a zăcut luni de zile în spital”

Viaţa comisarului european Corina Creţu este descrisă în detaliu de paginaeuropeana.ro, care citează portalul European Voice.

Articolul dezvăluie motivul tragic care i-a curmat Corinei Creţu cariera de baschetbalistă, precum și culisele ascensiunii ei politice.

„Prima dată se întâmplase la 14 ani, când și-a pierdut un ochi și și-a încheiat astfel o carieră ce se anunța promițătoare în baschet. De data această, în vârstă de 26 de ani, Crețu a fost lovită de o mașină și a zăcut luni de zile într-un spital. A fost momentul în care Iliescu a apelat la ea, cerându-i ajutorul pentru a gestiona relația cu presa”, se arată în materialul publicat pe paginaeuropeana.ro.

Portretul comisarului european contină cu „viziunile politice” ale Corinei Creţu.

„Din punct de vedere politic, mutarea a fost ușoară. Viziunile politice ale Corinei erau de stânga, în principal datorită poveștii de viață a tatălui ei. Dintr-un băiat născut într-un sătuc transilvănean, el a devenit un fizician de renume. Lecția politică a tatălui ei a fost că aceea că politica ar trebui să le dea oamenilor șanse”, se arată în articol.