Viața ta poate fi pusă în pericol dacă folosești apa când e furtună. Iată ce se poate întâmpla

De ce să nu folosești apa când e furtună. Cum explică specialiștii acest fenomen care îți poate pune viața în pericol.

26 mai 2023, 10:27
Viața ta poate fi pusă în pericol dacă folosești apa când e furtună. Iată ce se poate întâmpla
De ce să nu folosești apa când e furtună

O furtună este un fenomen meteorologic temporar care provoacă tunete și fulgere. Tunetul este ca un avertisment, acesta semnalând faptul că vă aflați la distanța de lovire a fulgerelor.

Fulgerul reprezintă o scânteie mare de electricitate și este una dintre cele mai periculoase părți ale furtunii. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că aproximativ 10% dintre persoanele lovite de fulgere mor.

Citește și: Cea mai scumpă înghețată din lume se serveşte după instrucţiuni speciale. Ce ingrediente conține desertul care a intrat în Cartea Recordurilor

Totuși, șansa de a fi lovit de fulger atunci când e furtună este scăzută, mai puțin de 1 la un milion. Însă, anumite activități pot crește acest risc, precum dușul sau baia în timpul în timpul unei furtuni. Acest lucru se datorează riscului de electrocutare.

Fulgerele pot călători și prin instalațiile sanitare. Dacă acestea lovesc o conductă de apă, electricitatea se poate deplasa de-a lungul țevilor și poate provoca electrocutarea.

Lovitura unui fulger poate duce la moarte prin electrocutare, dar efectele sale pot varia asupra organismului, în funcție de gravitate:

  • erupții cutanate;
  • arsuri;
  • contracții musculare severe;
  • leziuni ale sistemului nervos;
  • leziuni severe ale mai multor organe;
  • efecte cardiovasculare.

Citește și: Originea expresiei „Acarul Păun”. De la ce a plecat totul şi ce semnificaţie a căpătat, în timp

Și cablurile electrice pot conduce electricitatea de la in fulger. Aceasta se poate deplasa de-a lungul firelor, provocând riscul de electrocutare a persoanelor dintr-o locuință. De aceea este recomandat să evităm utilizarea aparatelot electronice care sunt conectate la o priză electrică, potrivit dcmedical.ro.