Vicepremierul Marcel Ciolacu: România poate oferi expertiză în materie de securitate cibernetică la nivel european

Vicepremierul Ion Marcel Ciolacu a avut, luni, la Palatul Victoria, o întrevedere cu comisarul european pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel, context în care oficialul român a afirmat posibilitatea oferirii de către România de expertiză în materie de securitate cibernetică la nivel european.

RomaniaTV.net
30 oct. 2017, 18:07
Vicepremierul Marcel Ciolacu: România poate oferi expertiză în materie de securitate cibernetică la nivel european

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, în cadrul discuțiilor vicepremierul a exprimat disponibilitatea României de a contribui activ la demersurile de consolidare a pieței unice digitale, inclusiv din perspectiva rolului de viitoare deținătoare a Președinției Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2019.

„Securitatea cibernetică reprezintă cel mai sensibil domeniu pentru viitorul și competitivitatea economiei și societății digitale europene și pentru funcționarea Pieței Unice Digitale. Susținem procesul de reglementare a mediului online din perspectiva securității cibernetice, cu obiectivul final de ridicare a nivelului de securitate cibernetică a sistemelor și rețelelor informatice europene. România a înregistrat progrese remarcabile în domeniul securității informatice și poate oferi expertiză în materie, nivelul de performanță al experților noștri fiind recunoscut pe plan extern„, a declarat Ciolacu, citat în comunicat.

De asemenea, vicepremierul a subliniat că întărirea rolului Agenției Europene pentru Securitatea Informațiilor și a Rețelelor este necesară.

„În vederea cristalizării unei abordări comune în această problematică, sunt planificate pentru perioada următoare întâlniri ale Consiliului Operativ de Securitate Cibernetică, organism însărcinat cu stabilirea liniilor directoare în domeniul securității cibernetice în România”, a explicat Ciolacu.

La întrevedere au mai participat ministrul Comunicațiilor și societății informaționale, Lucian Șova, și ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.