Vicepremierul polonez Elzbieta Bienkowska devine COMISAR european pentru PIAŢA INTERNĂ şi SERVICII

Vicepremierul polonez Elzbieta Bienkowska va deveni comisar european pentru piaţa internă şi servicii, a anunţat vineri premierul polonez Donald Tusk, relatează Reuters, citată de Agerpres.

05 sept. 2014, 15:08
Vicepremierul polonez Elzbieta Bienkowska devine COMISAR european pentru PIAŢA INTERNĂ şi SERVICII

‘Bienkowska va fi comisar pentru probleme cheie în Europa, pieţe unice, industrie şi antreprenoriat‘, a declarat Tusk în cadrul unei întâlniri cu alegătorii în sudul Poloniei. Donald Tusk va fi din decembrie noul preşedinte al Consiliului European, după încheierea mandatului lui Herman Van Rompuy.

Noul preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker i-a trimis vineri premierului italian Matteo Renzi, a cărui ţară asigură preşedinţia semestrială a Consiliului UE, o listă cu reprezentanţii statelor membre care vor ocupa funcţia de comisar în viitoarea legislatură.

Citeşte şi Victor Ponta: Dacă nu ne mai ATACĂM între noi, avem ŞANSE MARI să obţinem un PORTOFOLIU important VIDEO

Juncker a trimis lista după o serie de interviuri pe care le-a avut cu fiecare dintre candidaţii la postul de comisar, pe parcursul ultimelor zile, şi propunerii de desemnare, la 30 august, a Înaltului Reprezentant al UE pentru afaceri externe şi politică de securitate.