Vicepreşedinta Bundestagului sare în apărarea lui Ponta: Statul de drept nu a fost încălcat

Statul de drept nu a fost încălcat în România. Este declaraţia făcută marţi de vicepreşedintele Bundestag-ului, Susanne Kastner.

RomaniaTV.net
18 iul. 2012, 07:38
Vicepreşedinta Bundestagului sare în apărarea lui Ponta: Statul de drept nu a fost încălcat

În opinia lui Kastner, iniţiativele guvernului României nu au încălcat principiile statului de drept. Mai mult, vicepreşedintele Bundestagului s-a arătat surprinsă de reacţiile negative ale comunităţii internaţionale faţă de situaţia internă din România.

A vorbi despre suspendarea statului este cu certitudine exagerat. Este firesc să te întrebi dacă ordonanţele de urgenţă sunt măsurile corecte pentru soluţionarea problemelor din România. Paşii întreprinşi de Guvernul României au fost, însă, în conformitate cu Constituţia, fapt confirmat şi de Curtea Constituţională„, a declarat Susane Kastner.

Cu siguranţă, sunt lucruri criticabile în România, dar asta nu începând de ieri sau de când conduce Ponta. Comisia Europeană trebuie să verifice situaţia de fapt, dar trebuie să aşteptăm rezultatul acestei analize şi rezultatul referendumului„, se arată în comunicatul vicepreşedintelui Bundestagului.


loading...
Partenerii noștri