Vicepreşedinte PDL: Toată conducerea partidului trebuie să demisioneze, să vină altcineva

Democrat-liberalii se pregătesc să tranşeze luni, în prima şedinţă a conducerii partidului, discuţiile interne privind organizarea unui congres extraordinar ca urmare a eşecului la parlamentare.

RomaniaTV.net
13 ian. 2013, 22:14
Vicepreşedinte PDL: Toată conducerea partidului trebuie să demisioneze, să vină altcineva

Înainte de şedinţă, vicepreşedintele Gabriel Berca s-a pronunţat explicit, într-o declaraţie pentru gândul, în favoarea depunerii mandatului echipei Vasile Blaga, din care de altfel face şi el parte.

Convenţia Naţională trebuie organizată cât mai rapid. Avem nevoie de o conducere nouă, de figuri noi. Dacă venim cu aceiaşi oameni singurul rezultat va fi că o să ajungem la 7 la sută. Toată conducerea trebuie să demisioneze, să vină altcineva. Nu poţi să faci politică de peste 20 la sută cu aceleaşi figuri care fac jocuri şi care au mers pe principiul scapă cine poate. E nevoie de figuri credibile„, a declarat Gabriel Berca.

Varianta unui congres rapid nu este susţinut de toţi liderii partidului însă. „Este necesară o analiză în filiale astfel încât atunci când ne întâlnim fie în CNC, fie în Convenţie, lucrurrile să fie lămurite. Sunt cazuri în care membri ai conducerilor judeţene, consilieri sau primari s-au implicat în campanie alături de USL şi ne putem trezi ca în acest moment să vină să voteze la Convenţie”, a declarat prim-vicepreşedintele Mihai Stănişoară.

În favoarea „unei analize temeinice” se pronunţă şi vicepreşedintele Raluca Turcan.

„Primul impuls după aflarea rezultatelor alegerilor a fost să-mi dau demisia, dar cui i-ar fi folosit, poate doar adversarilor. Sunt mulţi oameni care se pronunţă cu bună credinţă despre ce are nevoie partidul, dar sunt şi mulţi care vizează preluarea puterii interne. Cel mai dăunător lucru care se poate întâmpla PDL ar fi ca la Convenţie să fie trimişi la înaintare oameni în spatele cărora alţii să facă jocuri în interes personal. Am văzut discursuri teatrale în care unii nu erau suficient de reformatori, însă în spatele scenei se bătea din pinteni pentru tot felul de aranjamente”, a declarat Turcan.