Vicepreşedintele american Joe Biden vizitează România VIDEO

Vicepreşedintele Statelor Unite, Joe Biden, ar urma să viziteze România săptămâna viitoare, au declarat pentru RomaniaTV.net surse diplomatice.

RomaniaTV.net
12 mai 2014, 09:40
Vicepreşedintele american Joe Biden vizitează România VIDEO

Joe Biden ar avea programate întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Victor Ponta. Cei doi oficiali români s-au întâlnit deja cu adjunctul CIA, Avril D. Haines, luni dimineaţă, pentru a discuta despre vizita vicepreşedintelui american, dar şi aspecte legate de situaţia din regiune, în special criza din Ucraina şi situaţia din Republica Moldova.

Acesta va ajunge în România la invitaţia preşedintelui Traian Băsescu. Vor mai veni în România şi şeful CIA şi al Pentagonului, a anunţat tot şeful statului.

„Eu am facut o invitatie aproximativa, ceea ce am convenit este sa dam simultan comunicatele legate de vizita. Vine si seful Pentagonului. Doresc să-şi îndeplinească obligatiile de partener strategic faţă de Romania, prin semnificatia vizitelor pe care le fac în perioada urmtoare si prin contributii directe la cresterea nivelului de securitate”, a declarat şeful statului.

La începtul lunii, Joe Biden s-a întâlnit cu ministrul român al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, la conferinţa „Toward a Europe whole and free”, organizată la Washington.