Vicepreşedintele Comisiei Europene Vera Jourova vrea ca UE să impună condiţii pentru obţinerea sumelor alocate combaterii COVID-19

Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene, a declarat, într-o discuție cu miniștrii de justiție din UE, că Uniunea Europeană ar trebui să condiţioneze alocarea fondurilor europene, inclusiv a celor alocate pentru lupta împotriva COVID-19, de situaţia statului de drept şi de combaterea corupţiei din statele membre. 

RomaniaTV.net
07 iul. 2020, 07:28
Vicepreşedintele Comisiei Europene Vera Jourova vrea ca UE să impună condiţii pentru obţinerea sumelor alocate combaterii COVID-19

Cei 27 de lideri din Uniunea Europeană se vor întâlni săptămâna viitoare la Bruxelles pentru a decide în privința bugetului de aproape 2.000 de miliarde de euro pentru perioada 2021-2027 și asupra fondului special care să ajute repornirea economiilor europene după pandemia de COVID-19.

Citeşte şi: Epidemiolog celebru, previziuni sumbre pentru români: În august, vor fi şi 800 de infectări Covid-19 pe zi

Vera Jourova, vicepreşedinte al Comisiei Europene, este de părere că accesul la banii europeni ar trebui condiţionat de un „sistem judiciar funcțional” și de mecanisme puternice de luptă anticorupție. Vizate sunt în special Ungaria și Polonia, dar și România și Bulgaria, susțin jurnaliștii de la Reuters, citaţi de Digi 24.

Până luni, 6 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 29.223 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate, dintre care 20.213 de pacienți vindecați și 1.200 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 1.768 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.